SOUTĚŽ – Vymyslete imatrikulaci a získejte půlhodinový let

06.10.2009

Letecká škola Flying Academy rozšiřuje flotilu letadel o tři nové letouny Cessna. Navrhněte pro tato letadla originální imatrikulaci a vyhrajte půlhodinový let.

SOUTĚŽ – Vymyslete imatrikulaci a získejte půlhodinový let
SOUTĚŽ – Vymyslete imatrikulaci a získejte půlhodinový let (Zdroj: Aeroweb.cz)

Cessna 152 je velmi hodné a spolehlivé letadlo, které je pro své vynikající vlastnosti často používané v leteckých školách pro výcvik budoucích pilotů a oblíbené i k leteckým výletům. Konstrukčně je letoun velmi podobný větší sestře C-172, avšak na rozdíl od ní jde o letadlo dvoumístné. Tento celokovový hornoplošník s tříkolovým podvozkem nabízí příjemné letové vlastnosti, díky kterým je velmi často využíván pro výcvik pilotů a stal se nejrozšířenějším letounem na světě.

První letoun Cessna 172 spatřil světlo světa v roce 1956 a vývoj pokračuje až do současnosti. Díky jednoduché ovladatelnosti, vysokému komfortu letu a snadné údržbě se Cessna 172 stala nejúspěšnějším čtyřmístným letadlem s pístovým motorem všech dob. Letoun pohání čtyřválcový motor Lycoming o výkonu 150-180 koní nebo šestiválcový Continental o výkonu 210 koní s dvoulistou, případně třílistou vrtulí. Do roku 2008 bylo těchto letounů vyrobeno více než 43 000.

 

Máte nápad na originální název letadla? Napište nám ho a vyhrajte půlhodinový let jedním z nových letounů.

Nové Cessny 172 a 152, které dorazí v nejbližších dnech, rozšíří letadlový park známé letecké školy Flying Academy na celkem 11 strojů. Flying Academy tak bude moci pro výcvik používat čtyři letouny Cessna 172 a sedm letounů Cessna 152.

Flotilu letadel tvoří pěkný „zvěřinec“

Všechny letouny nesou v imatrikulaci jména zvířat. V hangáru Flying Academy tak vedle sebe najdete mírumilovného SOBa (OK-SOB), či LOSa (OK-LOS), ale i takové šelmy, jako je LEV (OK-LEV), PES (OK-PES) nebo RYS (OK-RYS).

Nově navržená imatrikulace by měla vycházet z tradice Flying Academy a mělo by jít opět o název zvířete. Připomeňme si, že imatrikulaci letadel, registrovaných v České republice, tvoří písmena OK, označující stát a následují tři písmena registrace letounu.

V hangáru Flying Academy v této chvíli naleznete tato letadla:

Cessna 172 - OK-LOS, OK-SOB
Cessna 152 - OK-RYS, OK-LEV, OK-PES, OK-SUP, OK-FOX, OK-PAV 

a jaké zvíře bude další?

Letecká škola Flying Academy rozšiřuje nejen svůj letecký park, ale i působnost. V současné době nabízí své služby zájemcům o létání na letištích v Praze-Letňanech, Brně-Tuřanech a Ostravě-Mošnov.

Z došlých námětů na novou imatrikulaci ("jméno") letadel vylosujeme tři výherce, kteří získají půlhodinový let jedním z nových letadel.

Vaše tipy a účast v anketě
 
Jméno:
email:
Váš tip:
 

Dobrý lov!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cessna