Evektor-Aerotechnik představil nový Eurostar SLW

30.04.2009

Evektor-Aerotechnik představil nový Eurostar SLW
Evektor-Aerotechnik představil nový Eurostar SLW (Zdroj: Aeroweb.cz)

EuroStar SLW je nejnovějším vývojem celosvětově populárního modelu EuroStar, kterého bylo dodáno již přes 900 kusů do 40 zemí. EuroStar SLW reflektuje očekávané změny v evropských UL předpisech. Drak letounu pochází z EASA JAR-VLA certifikovaného letounu Harmony a je zkonstruován na 600 kg maximální vzletové hmotnosti, prázdná hmotnost letounu ve standardní výbavě činí 296 kg.

Ve srovnání s modelem EuroStar SL má EuroStar SLW integrální křídlové nádrže s dvojnásobným objemem paliva, umožňující vynikající dolet až 1300 km. Překonstruovaný hlavní zavazadlový prostor je zvětšen o 124 l a poskytuje tak celkový objem 180 l. EuroStar SLW byl představen s novými komfortními sedačkami se zvýšenými zádovými opěrkami.

Po zahajání výstavy Aero Friedrichshafen zástupci úřadu Deutscher AeroClub (DAeC) za účasti zahraničních novinářů a zákázníků předali přímo na stánku firmy Evektor-Aerotechnik německý typový certifikát na EuroStar SLW autorizovanému prodejci firmy Evektor v Německu. Český typový certifikát vydala LAA ČR v únoru/2009. První dodávky nového modelu EuroStar SLW již byly realizovány do Itálie a Německa.

I přes probíhající světovou ekonomickou recesi se stávající model EuroStar SL těší velké prodejní úspěšnosti na evropských trzích, kdy v Německu byl v minulém roce vyhodnocen jako nejprodávanější dolnoplošný letoun.

Evektor-Aerotechnik je jedním z největších výrobců lehkých sportovních a ultralehkých letounů na světě, s certifikovanou leteckou výrobou Evropský úradem pro bezpečnost v letectví (EASA), více než 35 letými zkušenostmi ve vývoji a výrobě letadel, 400 zaměstnanci a prodejní sítí ve 40 zemích sveta.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Evektor