Letecká olympiáda velkolepě zahájena

07.06.2009

Světové letecké hry byly v sobotu 6. června 2009 zahájeny podvečerním velkolepým dvouhodinovým programem na náměstí San Carlo, které zaplnilo na 10000 diváků. Při slavnostním ceremoniálu dostali prostor dravci, italské tradice, parašutisté, sportovci a nechyběl ani olympijský oheň.

Letecká olympiáda velkolepě zahájena
Letecká olympiáda velkolepě zahájena (Zdroj: Aeroweb.cz)

V sobotu se ale i naplno trénovalo. Ještě než tréninky přerušily rozmary počasí, konkrétně bouřky a silný vítr, otestovali svou formu letečtí akrobaté, rogalisté a bezmotoroví i motoroví paraglidisté.

V neděli už přijdou na řadu první ostrá soutěžní kola. České fanoušky budou zajímat zejména ty s českou účastí – motorová i bezmotorová letecká akrobacie s Martinem Šonkou a Přemyslem Vávrou, paraglidingová přesnost přistání s Kamilem Konečným, motorový paragliding s dvojicí Pavel Březina a František Salava a konečně horkovzdušné balony s Pavlem Měřinským a Michaelem Suchým.

Každý den aktualizované denní sestřihy je možné sledovat přes internet na stránkách LAA ČR (www.laacr.cz), Aeroklubu ČR (www.aecr.cz) a internetových leteckých serverech Aeroweb.cz (www.aeroweb.cz) a PGweb.cz (www.pgweb.cz).
 
Světové letecké hry pokračují v Turíně, Aviglianě a Mondovi do neděle 13. června.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář