První dobré výsledky!

09.06.2009

Neděle přinesla na Světových leteckých hrách v Itálii první výsledky. A pro české barvy jsou příjemné. Paraglidista Kamil Konečný v disciplíně přesnost přistání šlápl pouze 5 cm od středu a je průběžně druhý.

První dobré výsledky!
První dobré výsledky! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Neděle 7. 6. 2009

Kromě přesnosti přistání se diváci v Aviglianě dočkali i paraglidingové sólové akrobacie v podání skutečných hvězd. Těch se v Itálii sešlo dvacet, přijeli i legendární bratři Rodriguezovi ze Španělska. V neděli akrobati zatím pouze trénovali, přesto se bylo na co dívat.

Letiště turínského aeroklubu Airitalia navštívilo v neděli přes 30 000 lidí. První soutěžní kolo motorových paraglidistů bylo organizátory po nesmyslných průtazích zrušeno, i když počasí bylo pro paramotory ideální. Prostor tak poprvé dostali piloti kategorie experimentál a vrtulníků – ti si zalétali opět zatím jen na zkoušku, stejně jako akrobaté na kluzácích s Čechem Přemyslem Vávrou. Lahůdkou pro diváky bylo první soutěžní kolo parašutistické disciplíny swoop, ke které se určitě v dalších dnech ještě vrátíme. Soutěžit začali také plachtaři – v posledních dvou zmíněných disciplínách ale nemáme bohužel naše zástupce. Nedělní program v Turíně uzavřeli motoroví akrobaté svým posledním tréninkem.

Světové letecké hry se pozvolna rozjíždějí a přestože oficiální program v této chvíli kvůli přesunům neznáme, věříme, že se brzy začne i soutěžit. Další informace přineseme opět zítra.

Světové letecké hry pokračují v Turíně, Aviglianě a Mondovi do soboty 13. června.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář