Kamil Konečný jde do vedení!

09.06.2009

Počasí sice nebylo od pondělního rána v Turíně ideální, ale létat se dalo. Povinnou sestavou zahájili svou soutěž akrobaté na kluzácích, kterých ale nakonec odstartovalo pouze pět z devíti, včetně našeho Přemysla Vávry.

Kamil Konečný jde do vedení!
Kamil Konečný jde do vedení! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pondělí 8. 6. 2009

Ten si s těžkými podmínkami a zhoršenou viditelností poradil skvěle, průběžně vedl, ale organizátoři nakonec kolo zrušili, výsledky anulovali a povinnou sestavu si piloti zopakují.

Svou povinnou sestavu stačilo odlétat všech sedm motorových akrobatů, včetně Martina Šonky, který je zatím pátý. Nejvíce bodů od rozhodčích dostal Francouz Eccale, druhý je zatím největší favorit – Rus Mamistov a třetí ruská královna akrobacie Světlana Kapanina. Akrobaty čeká ještě volná sestava, freestyle a nejlepší čtyři i závěrečné finále.

Více se toho na letišti v Turíně kvůli hrozícímu dešti a nevyzpytatelného větru odlétat nepodařilo. Motoroví paraglidisté sice opět nastoupili na plochu, aby z ní byli po hodině odvoláni, nedošlo ani na přesnost přistání parašutistů s Čechy Liborem Jirouškem, Jindřichem Vedmochem a Danou Macichovou.

Již dvě soutěžní kola mají za sebou paraglidisté v soutěži v přesnosti přistání. Pod zataženou oblohou byl sice dokluz nad jezero v Aviglianě dramatický, ale doletěli nakonec všichni. Přistáním přesně na střed se blýskl favorit z největších – Slovinec Matjaž Ferarič. Kamil Konečný ale kontroval skvělými dvěma centimetry, které ho katapultovaly do čela průběžného pořadí. Pokud se odlétne všech šest plánovaných kol, bude se každému pilotovi jeden nejhorší výsledek škrtat, takže je vše ještě naprosto otevřené.

Ani Aviglianě se nevyhnul sílící vítr a déšť, takže kromě několika sólových akrobatů, kteří si dolétali svůj nedělní trénink, se na další program už nedostalo.

Světové letecké hry pokračují v Turíně, Aviglianě a Mondovi do soboty 13. června.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář