Jindřich Vedmoch už čtvrtý!

11.06.2009

28 nejlepších světových pilotů horkovzdušných balonů soutěží celý týden v okolí Mondovi, které leží asi 70 kilometrů jižně od Turína. Na startovní listině figurují i dva české balony pilotované Michaelem Suchým a Petrem Kubíčkem.

Jindřich Vedmoch už čtvrtý!
Jindřich Vedmoch už čtvrtý! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Včetně středečního dopoledne odlétli balonisté tři platná kola. Petr Kubíček, který nahradil na poslední chvíli Pavla Měřínského, byl po pokaženém prvním kole až 26., ale skvělé výkony ve dvou následujících ho posunuly až na průběžnou desátou příčku. Druhý z Čechů, Michael Suchý je průběžně dvacátý první. Při balonových soutěžích je účelem vybrat si vhodné místo na start podle aktuálního počasí a doletět do stanoveného cíle, kde je terč, který musí soutěžící trefit odhozenou flérou. Při jednom letu je možné vyhlásit i více jednotlivých tratí – od terče k terči. Ve středu ráno letěli balonisté za doprovodu našich kamer přes dvě hodiny a odlétli dokonce pět dílčích tratí.

Ve středu pokračoval program Světových leteckých her i v Aviglianě a v Turíně. V Aviglianě nás nejvíce zajímal další soutěžní pokus Kamila Konečného v paraglidingové přesnosti přistání. Ten mu bohužel nevyšel podle jeho představ, přistál 170 cm od středu terče, což ale vzhledem k obdobných výsledkům ostatních soupeřů znamenalo pád jen na 4. místo průběžného pořadí.

V Aviglianě ve středu pokračovaly i akrobatické soutěže, ve kterých bohužel nemáme české piloty – akrobacie na závěsných kluzácích, sólová akrobacie a také synchronizovaná akrobacie dvojic. Již tak atraktivní podívanou zpestřilo několik přistání na záložních padácích a pádů do vody – vše samozřejmě bez jakékoliv újmy na zdraví pilotů.

V Turíně přidali dvě soutěžní kola přesnosti přistání parašutisté. Libor Jiroušek zatím hledá ideální formu, dnes dal 1 a 4 cm a je desátý, Daniela Macichová přidala ke svému včerejšímu skóre celkem 8 cm a je mezi ženami pátá. Jindřichovi Vedmochovi zatím letecké hry svědčí, dnes přistál dvakrát naprosto přesně a z osmého poskočil na průběžné 4. místo.

Tajnou sestavu letěli i akrobaté. Martinovi Šonkovi a Přemyslu Vávrovi se ale vůbec nedařilo, Martin zalétl až šestou sestavu ze sedmi, ale drží pátou průběžnou příčku, Přemysl Vávra byl po penalizaci za jeden prvek hodnocen až jako osmý z devíti a průběžně je sedmý. Oba akrobaty ale čeká jejich oblíbený freestyle, takže mohou své pozice vylepšit.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář