Jedničkář Vedmoch to ustál

15.06.2009

Světové letecké hry 2009 byly v sobotu 13. června slavnostně ukončeny na letišti Aeritalia v Turíně. Ve 22 disciplínách zde soutěžili sportovci z celého světa, včetně 14 sportovců z České republiky.

Jedničkář Vedmoch to ustál
Jedničkář Vedmoch to ustál (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nejlépe si vedl parašutista Jindřich Vedmoch, který v přesnosti přistání vybojoval bornzovou medaili. Další bronz přidal Mário Moghadan reprezentující Českou republiku v kategorii experimentál, tedy v létání s vlastnoručně vyrobeným strojem.

I v dalších disciplínách byli Češi vidět. V letecké akrobacii bezmotorových kluzáků skončil na nepopulární 4. příčce Přemysl Vávra, stejně tak si 4. místo připsal Jan Špatný v letecké akrobacii rádiem řízených modelů. Na pátých místech se umístili Kamil Konečný v paraglidingové přesnosti přistání, Martin Šonka v motorové letecké akrobacii a také modelář Aleš Zapletal. Umístění v prestižní šestce z Itálie vezou motorový paraglidista František Salava a teprve čtrnáctiletý modelář Marek Plichta létající sálový aeromuzikál.

Bronzový medailista Jindřich Vedmoch krátce po vyhlášení řekl: „Tento úspěch řadím hodně vysoko, navíc medaile jako taková je skutečně krásná. Při soutěži se opět potvrdilo, že rozhodují až poslední seskoky. Ty jsem nakonec třemi jedničkami ustál.“

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář