Dny NATO 2009 a letecký veletrh AirIN 2009 zahájeny

19.09.2009

Dny NATO 2009 a letecký veletrh AirIN 2009 zahájeny
Dny NATO 2009 a letecký veletrh AirIN 2009 zahájeny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úderem deváte hodiny se otevřely brány letiště Ostrava - Mošnov. Uskuteční se zde totiž premiérový mezinárodní letecký veletrh AirIn 2009, který proběhne souběžně s tradiční akcí Dny NATO v Ostravě 2009. Jeho největšími magnety jsou představení nejrychlejšího ultralightu na světě a letová ukázka nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Typhoon.

Nadcházející dva víkendové dny (19. 9. a 20. 9. 2009) jsou orientovány na širokou veřejnost se zájmem o letectví. Nebudou chybět ani praktické ukázky letecké a pozemní techniky, a to jak statické, tak dynamické. Atraktivní podívanou nabídne po oba dny letecká a pozemní show v rámci Dnů NATO v Ostravě 2009, která je vrcholem programu. Po celou dobu konání veletrhu AirIn 2009 jsou také na programu odborné prezentace zaměřené na řešení aktuálních problémů a témat z oblasti letectví.

Navštivte prezentaci Aerowebu: "Jak se stát pilotem"

Nejrychlejší ultralight na světě a Eurofighter Typhoon v Ostravě!

Odborná i laická veřejnost bude mít příležitost se zde setkat se žhavou novinkou – luxusním letounem Piper Meridian s avionikou Garmin společnosti Piper OK. Dále pak s dvoumotorovým letounem P-2006T od firmy F-Air, s.r.o., který  představuje nový směr ve vývoji letadel všeobecného letectví. Blýskne se zde také nový ultralight, nejrychlejší UL letoun na světě VL-3 SPRINT od společnosti AVEKO. Na veletrhu AirIn 2009 nebude chybět ani firma Mamba Air, která předvede nejen vrtulníky CH-7 KOMPRESS, ale i praktické ukázky mytí těchto strojů několika krásnými dívkami. Vystavovat na veletrhu bude i Letecká amatérská asociace České republiky, Aeroklub České Republiky a mnozí další.

Obří letoun C-5 Galaxy

Jedním z vrcholů letošního ročníku Dnů NATO bude vystoupení TYPHOON DISPLAY TEAM britského královského letectva. Půjde o letovou ukázku a středoevropskou premiéru nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Typhoon. Statickou ukázkou těchto dvou letounů se blýskne i italské letectvo. Představeny budou i vrtulníky AS 550 Fennec (liška), jež patří ke špičce ve své třídě, a které důvěrně znají čeští vojáci v rámci společného působení s dánskými partnery v operaci ISAF v Afghánistánu.

Souběžné pořádání obou akcí nabídne návštěvníkům veletrhu AirIn 2009 možnost zhlédnout také bohatý program Dnů NATO, který se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Nikde jinde přitom není možné na jediném místě obdivovat špičkové umění a techniku nejen vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Více informací najdete zde

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář