Praxe pro absolventy vysokých škol ve Staré Aerovce u paraglidingu počínající a u migu končící.

29.09.2009

Dnešní doba je na nabídku a získávání postudijních praxí pro absolventy vysokých škol poměrně skoupá. Proto jsme se před lety rozhodli zavést jako součást vzdělávacích programů nabízených studentům ve Staré Aerovce praxe pro absolventy vysokých škol, kteří se zajímají o letectví, nebo s ním nějakým způsobem sympatizují.

Praxe pro absolventy vysokých škol ve Staré Aerovce u paraglidingu počínající a u migu končící.
Praxe pro absolventy vysokých škol ve Staré Aerovce u paraglidingu počínající a u migu končící. (Zdroj: Aeroweb.cz)

Cílem praxí je umožnit mladým lidem, kteří ukončili studia poznat jednotlivé letecké obory  a příslušné prostředí, nasměrovat je k práci v oboru, který by je zajímal a dát jim příležitost se k této práci vůbec dostat. Letecké informační, vzdělávací a společenské centrum Stará Aerovka tuto možnost svým vybavením a zaměřením velice dobře umožňuje.

Při praxích absolventi pracují v oblastech administrativy, legislativy, propagace, přípravy a technologie práce, aplikace moderních technologií v oboru, vedení projektů a malých pracovních skupin, letecké techniky a provozu. V průběhu praxe se praktikanty snažíme motivovat k dosažení nejlepších výsledků i zapojováním do různých prací s finančním ohodnocením. Praktikanty v rámci praxe posíláme i do dalších leteckých organizací a podniků.

Takto pojatá praxe je samozřejmě využitelná i v jiných oborech než je letectví, přesto nás těší, když vidíme, že naši praktikanti najdou uplatnění v leteckých organizacích nebo podnicích zabývající se letectvím a jsou ve své práci úspěšní.

Zájemci o praxe nás mohou kontaktovat na adrese:
Vysokoškolské středisko pro letecké sporty, tel: 286855125, email: vsair@aerovka.cz

Ing. Luboš Zahradník

Mohlo by vás zajímat