ČSA dohodly code-share spolupráci s China Eastern Airlines

13.10.2009

ČSA dohodly code-share spolupráci s China Eastern Airlines
ČSA dohodly code-share spolupráci s China Eastern Airlines (Zdroj: Aeroweb.cz)

České aerolinie se dohodly na code-share spolupráci s China Eastern Airlines na lince, kterou čínská letecká společnost operuje z Frankfurtu nad Mohanem do Šanghaje. Smlouva o spolupráci bude podepsána do konce letošního roku. Code-share lety do Číny se objeví v letovém řádu ČSA od letní sezóny 2010, jež začíná 28. března 2010.

Podle společného odhadu obou společností by jako první reálný termín startu operování na této lince připadal začátek letní sezóny 2011. Vše je ale podmíněno rentabilitou linky, jejíž ekonomickou stránku v současnosti aerolinie analyzují.

ČSA také uzavřely code-share spolupráci s izraelským národním přepravcem EL AL s platností od zimního letového řádu 2009/2010. Izraelské aerolinie umístí kód OK ČSA na pravidelnou linku Tel Aviv – Praha – Tel Aviv.

Pro cestující jsou code-sharové lety výhodné například tím, že umožňují knihování celého směrování, tedy několika návazných letů s přestupy, prostřednictvím jediného kontaktního centra. Za code-sharové lety si klienti ČSA mohou také započítat míle do svého věrnostního programu OK Plus.

Zdroj: www.euro.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář