Přistání letadla přímo do mořských vln přežilo šest lidí

13.10.2009

Přistání letadla přímo do mořských vln přežilo šest lidí
Přistání letadla přímo do mořských vln přežilo šest lidí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Malý letoun cessna se šesti lidmi na palubě byl v pondělí během letu z Korsiky do Cannes nucen nouzově přistát na moři. Šest lidí na jeho palubě bylo zachráněno ještě v pondělí v noci, uvedla agentura AFP s dovoláním na francouzské úřady.

Stroj startoval z Propriana na jihozápadním pobřeží Korsiky. Podle hasičů a policie pilot hodinu po startu letovým kontrolorům sdělil, že mu vynechává motor a že se pokusí přistát na moři. Záhy poté letadlo zmizelo z radarů.

První dva přeživší se podařilo nalézt díky zaměření nouzového signálu vysílačky, kterou měli s sebou. Z bouřlivých vod je vyzvedla helikoptéra. Třetí osobu zachránil pátrající armádní vrtulník. Zbylou trojici nalezli až v noci kolem 22. hodiny poblíž záchranného člunu, který do moře shodil pátrací letoun, uvedlo středisko pro záchranné operace v korsickém městě Ajacciu.

Podle rozhlasové stanice Europe 1 pilot věži stačil říct, kde chce přistát, a přikázal cestujícím, aby si navlékli záchranné vesty. Dosedl na hladinu poblíž korsické obce Porto.


ilustrační obrázek - Cessna 210

Zdroj: www.novinky.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář