ŘLP pro rok 2010 zmrazí ceny

22.10.2009

ŘLP pro rok 2010 zmrazí ceny
ŘLP pro rok 2010 zmrazí ceny (Zdroj: Aeroweb.cz)

S ohledem na současnou situaci v civilní letecké dopravě přistoupil státní podnik Řízení letového provozu České republiky k rozhodnutí zmrazit ceny za poskytované letové provozní služby pro rok 2010 na úrovni roku 2009. K podobně odpovědnému kroku v rámci 38 členských států EUROCONTROL (Evropská organizace pro bezpečnost letového provozu) přistoupila pouze třetina poskytovatelů služeb řízení letového provozu.

Výše poplatků za traťovou službu řízení (47,56 EUR za přeletovou jednotku) a cena za přibližovací a letištní službu na letištích Praha, Brno, Ostrava a Karlovy Vary (6 800 Kč za přibližovací jednotku) tak zůstanou pro rok 2010 stejné jako v roce 2009. K podobnému kroku přistoupil ŘLP ČR, s.p. již v roce 2002, když zmrazil své ceny jako reakci na tehdejší dramatický propad civilní letecké dopravy.

Aktivní reakce ŘLP ČR, s.p. na stav civilního letectví a zákaznický přístup se projevuje i při naplňování strategického plánu, který počítá s rozvojem nekmenových služeb podniku (zejména v oblasti výcviku a odborných konzultací). Rostoucí zájem zahraničních klientů je typický zejména pro Leteckou školu, která od letošního roku působí pod novým obchodním jménem CANI – Czech Air Navigation Institute. Na základě dobrých zkušeností s výcvikem pro německá regionální letiště o služby CANI projevili zájem klienti z Kypru, Malty a Španělska. Dalším atraktivním prvkem v obchodním portfoliu CANI bude i nový moderní věžový simulátor pro výcvik letištních řídících letového provozu, který bude uveden do plného provozu do konce tohoto roku.


Řízení letového provozu České republiky - Národní integrované středisko IATCC

Zdroj: www.rlp.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář