Letadlo ČSA odletělo na jižní polokouli

26.10.2009

Letadlo ČSA odletělo na jižní polokouli
Letadlo ČSA odletělo na jižní polokouli (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letadlo Airbus A320-214 Českých aerolinií, nesoucí poznávací značkou OK-GEB, se v sobotu vydalo na téměř třicetihodinovou pouť na ostrov Nová Kaledonie v jižním Tichomoří. Minimálně měsíc bude v této oblasti létat pro místní leteckou společnost Aircalin. Přesun na jižní polokouli patří k nejdelším letům českého dopravce vůbec.

České aerolinie novokaledonskému partnerovi poskytnou kromě letounu také tři kompletní posádky. Letoun Českých aerolinií bude mít základnu na mezinárodním letišti La Tontouta, v hlavním městě Nouméa. V hlavní turistické sezoně bude nasazován na pravidelné linky z Nouméi do Brisbane a Sydney v Austrálii, Aucklandu na Novém Zélandu, Nadi na Fidži, Port Vily na Vanuatu a na letiště Hihifo na ostrově Wallis.

Při přeletu na Novou Kaledonii bude mít letoun, jenž běžně létá jen na evropských střednědlouhých trasách, 3 mezipřistání: na mezinárodních letištích v Maskatě v Ománu, Bangkoku v Thajsku a Darwinu na severu Austrálie.

Pronájmy letadel s posádkou se snaží ČSA vylepšit vlastní hospodaření v době, kdy stroje v rámci omezování linek nepotřebují. Od prosince bude například jeden stroj Boeing létat pro Danube Wings ze Slovenska, další pronájem končí v Libyi. V minulosti létalo letadlo ČSA také v Indii. Finanční podrobnosti pronájmu do Tichomoří Hejsková nezveřejnila, akce je podle ní výhodná.

Zdroj: CTK

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář