Nový kluzák Gradient Orbit3/Golden3

22.12.2009

Nový kluzák Gradient Orbit3/Golden3
Nový kluzák Gradient Orbit3/Golden3 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po celosvětovém úspěchu svého předchůdce Orbit2/Golden2, přichází firma Gradient s novým kluzákem Orbit3/Golden3 certifikovaném EN-B, LTF 1-2. Kluzák bude nabízen v pěti velikostech 22-30, čímž pokryje celé váhové rozpětí. Orbit3 je nová konstrukce, která využívá zkušenosti získané od svých předchůdců, ale také rozdílných Orbit3 prototypů. 
 
Jedním z charakteristických znaků Gradient kluzáků je velmi dobře vyvážená zpětná vazba, kterou pilot dostává prostřednictvím kluzáku. Tahle vlastnost byla opět jednou z priorit při vývoji Orbita3. Pilot velmi dobře cítí co se s kluzákem při letu děje a je schopen reagovat s předstihem, přesně a přiměřeně. Golden3 bude dodáván v novém barevném designu s logem na horním potahu. Speciální barevné kombinace mohou být vyrobeny po individuální domluvě.
 
Orbit3 byl úspěšně certifikován EN-B, pevnostní test pro všechny velikosti 22-30 je již také dokončen. Velikosti 24,26 a 30 jsou připraveny a jakmile povětrnostní podmínky umožní certifikační lety, bude certifikace dokončena. Velikost 22 je momentálně v přípravné fázi a bude následovat velmi brzy.

Zahájení sériové výroby se předpokládá na začátek ledna 2010.

Zdroj: www.gradient.cx

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář