Uchovejte si své zážitky z létání

11.01.2010

Záliba v létání s sebou přináší spoustu zážitků, jež stojí za to si uchovat pro pozdější připomenutí nebo sdílení s přáteli. Pro zachycení okamžiku přijde vhod fotoaparát, jindy se zase uplatní malá videokamera. Jak ale vybrat ten správný přístroj v dnešní džungli všemožných modelů?

Uchovejte si své zážitky z létání
Uchovejte si své zážitky z létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Rozhodnutí o nákupu záznamového zařízení bude pouze prvním krokem na Vaší cestě. Před Vámi bude celá řada produktů a marketingových značení výrobců, podle nichž je vždy právě jejich řešení to nejlepší. Jak se v tom bludišti neztratit a najít co nejkratší cestu k cíli?

Abyste nemuseli trávit spoustu času studováním papírových specifikací a jejich vzájemným porovnáváním (na základě čehož reálné vlastnosti a kvality přístroje stejně nezjistíte), můžete navštívit servery specializující se na podrobné testováni, kde se dočtete o významu jednotlivých technologií, spoustu postřehů z praktického používání testovaných modelů a omrknete i ukázkové snímky nebo videa, abyste si mohli vedle hodnocení zkušeného recenzenta udělat o kvalitě záznamu i vlastní názor.

V případě fotoaparátů Vám bude nápomocný online magazín www.Digimanie.cz, v němž naleznete obsáhlé testy fotoaparátů z různých kategorií (od malých kompaktů umožňujících co nejjednodušší pořizování snímků až po zrcadlovky pro pokročilé). 

V oblasti videokamer s rozměry a tvarem padnoucím tak akorát do ruky zase pomůže online magazín www.TVFreak.cz, jehož primárním zaměřením jsou LCD televizory, což může také přijít vhod, pokud si pořídíte videokameru umožňující vyšší rozlišení, než které má vaše stávající televize, a vy si budete chtít vychutnávat své nahrávky na maximum. Oba magazíny se vyznačují velmi podrobnými testy s množstvím produktových fotografií a prezentací zjištěných poznatků tak, aby byly užitečné i pro méně znalé uživatele.

Ukázky recenzí fotoaparátů: Canon PowerShot G11, Samsung ST550.

Ukázka recenze videokamer Panasonic HDC-TM300, LCD TV: Samsung UE46B8000

Oba servery mají vlastní diskuzní fórum, čili pokud budete chtít s jejich návštěvníky (nadšenci v oboru) probrat svůj tip na koupi, máte možnost. Na Digimanii se navíc lze pochlubit se svými snímky ve fotogalerii a třeba se díky komentářům ostatních ve svém umu ještě více zdokonalit.

Řešíte-li nákup fotoaparátu nebo videokamery, naleznete na těchto serverech spousty informací pro vaše rozhodnutí. Na Digimanii si navíc můžete srovnat parametry více než 2000 fotoaparátů a pomocníkem pro výběr najít ten pravý splňující vaše požadavky (pro začátečníky a pro pokročilé).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář