Letadlo se vrátilo, pasažér chtěl zabíjet Židy

07.01.2010

Letadlo se vrátilo, pasažér chtěl zabíjet Židy
Letadlo se vrátilo, pasažér chtěl zabíjet Židy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letadlo americké společnosti Delta Airlines přerušilo jízdu ke startovací dráze na letišti v Miami a vrátilo se k terminálu. Pilot se tak rozhodl poté, co na palubě letadla začal jeden z pasažérů vykřikovat, že je Palestinec a chce zabít všechny Židy.

Agresivní muže po znovuotevření letadla zneškodnil policista teaserem. Cestující byl identifikován jako třiačtyřicetiletý Mansor Mohammed Asad z Toleda ve státě Ohio.
Incident potvrzuje striktní bezpečností opatření, která letiště a posádky letadel dodržují po 25.prosinci, kdy se pokusil zapálit letadlo nigerijský terorista Umar Farúk Muhammad.

Ten zaútočil na letadlo právě za letu do Detritu a rovněž šlo o stroj společnosti Delta Airlines. Přísnější metr je nyní uplatňován i v Evropě. Tento týden se nedostal ve Stuttgartu na palubu letadla do Egypta Němec, který při kontrole vtipkoval, že má ve spodním prádle bombu.
Přišel o dovolenou a ještě zaplatí pokutu.

Americká vláda rozhodla o tom, občané 14 zemí budou podrobování mimořádným prohlídkám z bezpečnostních důvodů. Na seznamu jsou například Pákistán, Írán, Sýrie, Jemen, Nigérie nebo Kuba.

Zdroj: http://aktualne.centrum.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář