Zemřel Josef Pavlata - dvojnásobný mistr světa v parašutismu

12.01.2010

Zemřel Josef Pavlata - dvojnásobný mistr světa v parašutismu
Zemřel Josef Pavlata - dvojnásobný mistr světa v parašutismu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Josef PAVLATA, dvojnasobný absolutní mistr světa v klasických disciplinách parašutismu v letech 1986 (Ankara) a 1992 (Trieben).

Své první parašutistické krůčky začal realizovat v Aeroklubu Roudnice nad Labem pod vedením Františka RÝDLA. Jako nadějný sportovec a člen Aeroklubu byl vybrán a zařazen do Dukly Prostějov. V knize SPORT SE JMÉNEM DUKLA (Priščák a kolektiv, Ministerstvo obrany ČR Praha 2008) se píše:

"... Josef PAVLATA se stal "kmenovým" příslušníkem jednoho z nejlepších parašutistických družstev světa. Svou výkonnost neustále zlepšoval, až přišel jeho triumf na MS v roce 1986, kde se stal absolutním mistrem světa, získal stříbrné medaile v akrobacii a v přesnosti přistání a podílel se i na bronzové medaili družstva v absolutním hodnocení. V roce 1992 obhajuje titul absolutního mistra světa, v následujícím roce se po Jaroslavovi ŠLAMBOROVI stává vedoucím starším trenérem ASO parašutismu...."
"...Josef PAVLATA se může pyšnit neuvěřitelným počtem seskoků padákem, absolvoval jich více, než 10.000. Od roku 2008 působí jako trenér v zahraničí..."

Zákeřná choroba způsobila, že po necelých dvou letech od napsání výše uvedených slov se svět rozloučí s jedním z nejúspěšnějších sportovců a trenérů Aeroklubu ČR a Dukly Prostějov, naší i světovou parašutistickou legendou, Josefem PAVLATOU.

ČEST JEHO PAMÁTCE

Zdroj: www.aecr.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář