Francouzští výsadkáři budou mít nové padáky

26.01.2010

Francouzští výsadkáři budou mít nové padáky
Francouzští výsadkáři budou mít nové padáky (Zdroj: Aeroweb.cz)

Více než 60 let, Aerazur - Airborne Systems, navrhuje a vyrábí zařízení a vybavení pro záchranu, civilní letectví, vojenské a obranný průmysl. Je i předním světovým lídrem v oblasti výzkumu, vývoje a výroby padákových systémů a proto zrovna tato společnost obdržela zakázku francouzských vzdušných výsadkových sil na dodávky nových padákových systémů.

Víceletý kontrakt na více než 23 000 padáků (kombinace hlavního a záložního padáku) uzavřela Agentura pro pořizování vojenského materiálu francouzských ozbrojených sil. Součástí dodávky jsou i speciální doplňky, umožňující shoz nákladu z letounů, prostředky pro údržbu, skladování padáků, příslušenství a výcvikových systémů. Kontrakt má zabezpečovat evropská divize firmy Airborne Systems. Výroba padáků má probíhat v Evropě s využitím řady mezinárodních dodavatelů.

ARZ EPC - Ensemble Parachute du Combattant

Nové padáky, známé pod zkratkou EPC "Ensemble de Parachutage du Combattant" mají nahradit stávající padáky, které jsou používány již déle než 20 let. Nový, lany řiditelný padák má být využíván k masovému výsadku z malých výšek jak ve dne, tak v noci.ARZ EPS byl vyvinut v souladu se specifikacemi a operačními taktikami francouzských výsadkářů. Padák má velmi originální design, nízkou rychlost sestupu pod nebesy a kvalitní ovládací prvky se schopností otáčení pro řízené přistání.

Zdroje: http://paras.forumsactifs.net; www.aerazur.com; www.atmonline.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář