Česko slaví 100 let létání a 20. Aviatickou pouť

04.02.2010 1 příspěvek

Česko slaví 100 let létání a 20. Aviatickou pouť
Česko slaví 100 let létání a 20. Aviatickou pouť (Zdroj: Aeroweb.cz)

V letošním roce uplyne právě sto let od prvního vzletu letounu, který uskutečnil Jan Kašpar.Česko svých sto let létání náležitě oslaví a v prvním červnovém týdnu bude žít letectvím.

Oslavy vyvrcholí o víkendu 5. a 6. června 2010 sérií unikátních leteckých vystoupení na letišti v Pardubicích.


Hawk 75 - Foto John Dibbs/The Plane Picture Company

Sto let létání v Čechách bude představeno formou velkoprostorového divadelního představení. V devíti navazujících scénách s pravdivým historickým základem zažijí návštěvníci dokonalé rekonstrukce klíčových momentů dějin české aviatiky. Účinkovat v něm budou původní letouny československých letců a jejich protivníků, dobová pozemní technika a relikvie.

V hlavních rolích se představí známí herci, zkušení piloti a komparsisté pod taktovkou profesionální divadelní a zvukové režie.
 
V sobotu 5. června proběhne předpremiéra za účasti veřejnosti a neděli potom premiéra. Mimo hlavní program, kterým je divadelní představení „Sto let aviatiky v Čechách“, budou probíhat unikátní vystoupení renomovaných akrobatů a letadel zahraničních účastníků a bohatý pozemní program s dětským dnem. Začátek hlavního programu je plánován na oba dny ve 12:00 hod v závislosti na počasí.


Hawk 75 - Foto John Dibbs/The Plane Picture Company

Předcházet bude multispektrální program pro veřejnost ve městech, především v Praze a v Pardubicích. Aktuální informace jsou přůběžně zveřejňovány na oi  ciálních stránkách akce www.stoletaviatiky.cz

Pod záštitou ústavních činitelů České republiky a s podporou partnerů je pořadatelem oficiálních oslav sta let létání zkušený tým Sdružení Aviatické pouti, jejíž jubilejní 20. ročník bude integrován do programu.


 

Plánujete podobnou akci? Upozorněte na ni čtenáře Aerowebu prostřednictvím kalendáře leteckých akcí.

Vaši akci můžete do kalendáře přidat zde.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Mig 21, Mig 15

03.04.2010 v 10:37 kulis

ty migy budou také létat?

Odpovědět

Přidat komentář