Aero podepsalo tři nové kontrakty

05.02.2010

Aero podepsalo tři nové kontrakty
Aero podepsalo tři nové kontrakty (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aero Vodochody, a.s. (Aero) získalo v uplynulých třech měsících tři nové zakázky v celkovém objemu přes 4 miliardy korun. Nejvýznamnější z nových projektů byl podepsán ve čtvrtek 28. ledna 2010 s firmou Sikorsky Aircraft Corporation. Aero se díky ní stane dodavatelem pilotní kabiny legendárního amerického bojového vrtulníku Black Hawk. Smlouva je uzavřena do roku 2017 s možností prodloužení o dalších 5 let. Nová výroba a dodávky kokpitů začnou v polovině roku 2011.

„Nové kontrakty jsou důkazem vysoké konkurenceschopnosti Aera na světovém trhu a naší schopnosti nabízet partnerům profesionalitu ve vývoji a výrobě v mezinárodních kooperačních projektech i ve vojenském programu,“ uvedl Ladislav Šimek, prezident Aero Vodochody.

Další dva podepsané kontrakty ve vojenské oblasti se týkají oprav a rozvoje produktů vlastní řady, další podrobnosti nejsou veřejnou informací. Aero Vodochody klade důraz na vyvážený rozvoj programu leteckých kooperací a vojenského programu. Na počátku ledna 2010 byly v Aeru vyčleněny dvě samostatné divize Aerostructures a MRO (poprodejní servis a údržba), které nyní tvoří dva základní pilíře podnikání Aera.

„Cílem je zvýšit koncentraci na stávající i nové obchodní případy, zjednodušit fungování jednotlivých podnikových procesů a přizpůsobit se specifikům, které jsou v obou oblastech dost odlišné,“ dodal Ladislav Šimek.

Zdroj: www.aero.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář