Obyvatelé Panenských Břežan odmítli výstavbu mezinárodního letiště ve Vodochodech

26.03.2010 5 příspěvků

Obyvatelé Panenských Břežan odmítli výstavbu mezinárodního letiště ve Vodochodech
Obyvatelé Panenských Břežan odmítli výstavbu mezinárodního letiště ve Vodochodech (Zdroj: Aeroweb.cz)

Panenské Břežany – Lidé, kteří žijí v Panenských Břežanech u Prahy, odmítli v pátečním referendu výstavbu veřejného mezinárodního letiště ve Vodochodech. K urnám přišlo dvaasedmdesát procent občanů, proti rozšíření současného letiště se vyslovilo 95 procent z nich. Názor obyvatel na výstavbu mezinárodního terminálu dosud zjišťovaly radnice ve Chvatěrubech a Zlončicích. V obou případech se podle mluvčí kralupské radnice Lenky Procházkové téměř sto procent lidí vyjádřilo proti.

Dalšími obcemi, jež referenda vypsaly, jsou Bášťa a Máslovice. Ostatní ze čtrnácti obcí, které podepsaly společné memorandum proti výstavbě letiště, se budou touto otázkou zabývat na nejbližších zasedáních zastupitelstev.

Letiště Vodochody by chtělo odbavovat až 3,5 milionu cestujících ročně

Letiště Vodochody leží severně od Prahy. V budoucnu by chtělo ročně odbavovat až 3,5 milionu cestujících především nízkonákladových aerolinií, nepravidelných a privátních letů. Ostrý provoz by měl být zahájen na přelomu let 2012 a 2013. Letiště má konkurovat zejména pražské Ruzyni, kde se počet cestujících pohybuje kolem dvanácti milionů ročně.

Zdroj: www.ct24.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Pakáž ...

26.03.2010 v 19:36 Slávek

... k referendu by měl být připuštěn POUZE ten, kdo si pořídil nemovitost PŘEDTÍM, než tam to letiště vzniklo. Nevidím důvod, proč by měl někdo, kdo si nedávno koupil nemovitost u letiště, krafat do jeho provozu. Měl si to rozmyslet dříve, než tu nemovitost pořídil!

Odpovědět

hh

27.03.2010 v 15:51 Honza

Nevím proč si ztěžují, když před 10-15 lety tam ,,třicet devítky´´ lítaly každý den a nikdo si neztěžoval a teď když se to má zlepšit tak najednou všichni mají problém.

Odpovědět

RE: Pakáž ...

31.03.2010 v 10:27 Tomáš

Vodochody bylo vždycky tovární letiště. Takže se nelítalo o víkendech ani v noci. A najednou by z toho mělo být mezinárodní letiště, možná s provozem H24. Tak naprosto chápu že to lidi sere a jsou proti. Je jedno kdy si ten barák postavili, pořizovali si ho vedle letiště kde je klid alespoň o víkendech a i to by se mělo teď změnit.

Odpovědět

Vodochody

31.03.2010 v 11:30 pilot

Tehdy nikdo nemohl do toho kafrat :) PENTu stejne par uvriskanych starostu s pidiobci v okoli nezastavi. Pockame si do voleb, aby se vedelo, komu penize prisypat jako "drzhubne" a jedeme dal. Starostove chteji byt jen videt, nic jineho.

Odpovědět

RE: Pakáž ...

31.03.2010 v 11:49 Trol

A co ty tisíce pracovních míst, které výstavba mezinárodního letiště přinese?

Odpovědět

Přidat komentář