F AIR oslavil 20. narozeniny

27.04.2010

F AIR oslavil 20. narozeniny
F AIR oslavil 20. narozeniny (Zdroj: Aeroweb.cz)

V sobotu 24.4.2010 oslavila letecká škola F AIR své 20. narozeniny. Oslavy proběhly na letišti Benešov, kde F AIR sídlí a do areálu školy přivedly velké množství návštěvníků z řad odborné i laické letecké veřejnosti. Početná skupina návštěvníků dorazila vlastními stroji v rámci sletu letounů TECNAM, však krásné počasí tomu přálo.

Na návštěvníky čekaly vyhlídkové lety, pečené selátko, ochutnávka moravských vín, skákací hrad a další atrakce pro děti i dospělé. V průběhu odpoledne se rozběhly jednotlivé letové ukázky. Při nich se akrobatickým letem předvedla Extra 200, ve vzduchu jsme viděli i unikátní Cessnu 337 a dvoumotorový letoun TECNAM P2006T TWIN.

Hlavním hřebem letových ukázek pak byl vzlet 18 letadel flotily letecké školy F AIR. Při troše fantazie jste se mohli vrátit do časů 2. světové války a z Benešova se stalo rázem letiště RAF se startujícími Spitfiry či Hurikány :-)

Po dvojících se všech 18 strojů vzneslo do vzduchu a odlétlo kamsi směrem ke Konopišti doladit formaci, aby se za pár okamžiků již vracely zpět v plné parádě a v krásné "véčkové" formaci. Byl to pohled, který se běžně nevidí. Poté letouny nad Benešovským letištěm utvořily kruh, který protnul dvoumotorový letoun TWIN. Z tohoto kruhu se postupně odpoutávaly jednotlivé letouny a po dvojicích přistávaly zpět na letiště.

Dalším bodem programu byl slavnostní raut, který plynule přešel do večerních oslav, které doprovodila živá hudba Blues Roberta Slezáka.

Kompletní fotogalerii najdete na naší stránce na Facebooku ZDE

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář