V Praze se uskuteční slet Cirrusů

19.05.2010

V Praze se uskuteční slet Cirrusů
V Praze se uskuteční slet Cirrusů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již tento pátek se na vodochodském letišti sejde nevšední skupina Cirrusů. Asociace vlastníků a pilotů letadel Cirrus (COPA) uspořádala pro své členy slet s nabitým programem, jehož součástí je kromě seminářů na aktuální letecká témata, jako například nyní často skloňovaný vulkanický popel, také prohlídka Prahy.


Program akce začne pátečním příletem účastníků, které budou autobusy z letiště vozit do hotelu Marriot v pražském centru. Tentýž den odpoledne je již připravena první, zhruba tříhodinová, prohlídka města. Tu zajišťují kvalifikovaní průvodci v několika jazycích.


Páteční večer otevře společná večeře účastníků, po níž následuje výše zmiňovaný seminář. Kapitán Eric Moody bude vyprávět o svém příběhu, kdy se s Boeingem 747 British Airway při letu z Londýna do Melbourne dostal do vulkanického mraku nad ostrovem Jáva, což ve výsledku způsobilo výpadek všech motorů letadla.


Sobotní dopoledne opět vyplní seminář, tentokrát tradiční bezpečností kurs na téma Critical Decision Making. Ve stejné době bude pro rodiny a doprovod pilotů připraven populární seminář Partner-in-Command. Odpoledne následuje další prohlídka po nejvýznamnějších historických monumentech Prahy.


V neděli se zájemci zúčastní výletu po venkově, večer pak plavby po Vltavě, s příjemnou jazzovou hudbou a dobrým jídlem. Druhý den v 8 hodin ráno autobus odveze účastníky zpět do Vodochod, odkud se všichni navrátí do svých domovů.


Účast na akci již potvrdila asi třetina účastníků.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář