L-39 přiletí z Litvy na CIAF

25.06.2010

L-39 přiletí z Litvy na CIAF
L-39 přiletí z Litvy na CIAF (Zdroj: Aeroweb.cz)

Zatímco v některých z nás ještě doznívají poslední záchvěvy emocí z letošní Aviatické pouti, můžeme své myšlenky pomalu směřovat k další nenahraditelné stálici českých leteckých přehlídek - Czech International Air Festu. Ten se koná jako již tradičně o prvním zářijovém víkendu, což letos připadá na 4. a 5. září. Hostit ho bude stejně jako loni královéhradecké letiště. Účast zatím přislíbilo 16 zemí, přesněji řečeno armády zemí Česka, Německa, Dánska, Belgie, ale i Jordánska a dalších. Vůbec poprvé vystoupí na CIAFu litevský tým Baltic Bees, který předvede své vystoupení na letounech L-39C Albatros.


Název "Baltských včel" přitom není nijak náhodný. Vznikl na základě originální kamufláže letounů, která nápadně připomíná zbarvení tohoto hmyzu. Ve stejném stylu jsou dokonce ušité i pilotní uniformy. Na CIAF zavítá všech pět letadel československé výroby, které skupina má. Do budoucna se však hodlá tým rozšířit o další čtyři kusy.

Stejně jako v případě výše zmiňovaných oslav 100 let české aviatiky bude program CIAFu pro oba dva dny stejný. Samozřejmostí budou statické ukázky letadel, vrtulníků a další letecké techniky. Další informace vám budeme postupně přinášet, zároveň můžete sledovat internetové stránky akce www.airshow.cz.

Mohlo by vás zajímat

Témata

CIAF


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář