AKTUALIZOVÁNO: Do Ruzyně zavítá Beluga

06.07.2010

AKTUALIZOVÁNO: Do Ruzyně zavítá Beluga
AKTUALIZOVÁNO: Do Ruzyně zavítá Beluga (Zdroj: Aeroweb.cz)

6. 7. - aktualizace příletu

Podle serveru Planes.cz by měl obří Airbus přistát v Praze ve 13:35, odletět by pak měl druhý den ráno, v 8:15. Pro upřesnění dále sledujte stránky Planes.cz.

1. 7. - původní zpráva

V příštím týdnu čeká pražské mezinárodní letiště opravdu velmi neobvyklá návštěva. Podle dosavadních informací by 7. července měl na půdě ruzyňského aeroportu dosednout Airbus A300-600 Super Transporter neboli Beluga. Přiveze sem totiž náhradní stabilizátor pro Airbus A321 společnosti Lufthansa, jejž v půlce června poničil winglet tureckého Boeingu 737, když pilot tureckého letadla nedodržel bezpečnou vzdálenost za letadlem při pojíždění.


Nákladové "dveře" každé Belugy zdobí číslo od 1 do 5, přesně tolik kusů se jich vyrobilo

Vzhledem ke křehkosti a rozměrnosti náhradního dílu se v továrně Airbusu v Hamburku rozhodli vypravit do Čech právě Belugu, která je přímo vyrobená pro převoz velmi rozměrných částí letadel. Beluga je schopná pojmout náklad až do hmotnosti 47 tun, a to včetně trupů menších airbusů. V roce 1999 však také přepravovala obrovský obraz malíře Eugèna Delacroixe z Francie do Tokia, neboť se plátno o výšce bezmála tří metrů nevešlo do Boeingu 747.

Informaci o příletu Belugy přinesl server Planes.cz, na jehož stránkách také mohou zájemci monitorovat info o příletu Belugy.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář