AKTUALIZOVÁNO: Z ČR do Polska za VFR bez letového plánu

10.07.2010 2 příspěvky

AKTUALIZOVÁNO: Z ČR do Polska za VFR bez letového plánu
AKTUALIZOVÁNO: Z ČR do Polska za VFR bez letového plánu (Zdroj: Aeroweb.cz)

10. 7. - aktualizace

NOTAM A4393/10 vzhledem k původní zprávě dále uvádí, že ADIZ zóna se ruší podél hranic Polska se Slovenskem, ČR, Německem a Litvou. Nadále zůstavá kolem hranic s Ruskou enklávou, Běloruskem, Ukrajinou a také kolem mořských hranic. Tento NOTAM je platný až do konce roku.

2. 7. - původní zpráva

Sám titulek prozrazuje hlavní sdělení této zprávy. Konkrétně se vše řídí dva měsíce starou novelou polského zákona o civilním letectví, který povoluje provádění letů za VMC v neřízeném vzdušném prostoru Polska za určitých podmínek. Ty konkrétně specifikuje NOTAM A4392/10.

A4392/10 - THIS IS NOT REQUAIRED TO FILE A FLIGHT PLAN FOR FLIGHTS WITHIN SCHENGEN COUNTRIES WITH CROSSING POLISH BORDER WITH THE FOLLOWING COUNTRIES: SLOVAK REPUBLIC, CZECH REPUBLIC, GERMANY AND LITHUANIA CARRIED IN UNCONTROLLED AIRSPACE ACCORDING TO RULES FOR VFR FLIGHTS. 01 JUL 00:00 2010 UNTIL 31 DEC 23:59 2010. CREATED: 30 JUN 09:26 2010.

„Není vyžadováno podání letového plánu pro lety v rámci Schengenského prostoru, které křižují polskou hranici se státy: Slovensko, ČR, Německo a Litva, v neřízeném prostoru za letu podle pravidel VFR.“


Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

to znamena ze....

02.07.2010 v 8:53 kopilot

pokud letim VFR bez FP a budu chtit uz z uzemi polska na polskje rizene letiste musim mit plan, nebo jak to maji polaci s FP do rizenych prostoru?

Odpovědět

to kopilot

12.07.2010 v 21:20 Václav

Nepovinný FPL pro let přes hranice států Schengenu nazbavuje pilota povinnosti být dostatečně seznámen s pravidly pro létání v daném státě, kam se piolot chystá letět. Takže na tvou otázku je jen jedna odpověď: nezbývá, než prostudovat polský AIP. Doporučuji navštívit stránky Eurocontrolu, tam se přihlásit. Po registraci (která je zdarma) lze prostudovat AIP kterékoliv evropské země (v originálním jazyce či anglicky): http://ead-website.ead-it.com/publicuser/public/pu/login.jsp

Odpovědět

Přidat komentář