AKTUALIZOVÁNO: Výstava AirVenture Oshkosh

29.07.2010

AKTUALIZOVÁNO: Výstava AirVenture Oshkosh
AKTUALIZOVÁNO: Výstava AirVenture Oshkosh (Zdroj: Aeroweb.cz)

29. 7. 2010 - aktualizace

Aktuální zpravodajství přímo z místa dění můžete sledovat na stránkách Letecké amatérské asociace v článku Jana Fridricha.

26. 7. 2010 - původní zpráva

Zatímco obchodníci a společnosti ještě ani nesklidili své stánky a letadla nestačila opustit Farnborough, kde se minulý týden konal velký aerosalón, již se nám rozbíhá výstava další a neméně zajímavá - EAA AirVenture Oshkosh 2010. Tato výstava se letos opět ponese především v duchu úspornějšího a ekologičtějšího létání, kterému se snaží co nejvíce přiblížit všichni členové pořadatelské organizace výstavy v Oshkoshi - Experimental Aircraft Association. Dalším znamením letošního ročníku je i 75. výročí dvou "živoucích legend". Stejně jakom před rokem nebude mít ani letos na kandaském letišti Wittman Field stánek jediná česká společnost.

Pokud nevíte, o čem tato akce je, podívejte se na toto video, které je určené právě vám!

Jednou z oněch legend, která letos slaví tři čtvrtě století na nebi, je Boeing B-17 Flying Fortress, předchůdce slavného Boeingu B-29 Superfortress.


Boeing B-17

V Oshkoshi by se také mohlo objevit až 53 zástupců druhé legendární řady - Douglas DC-3. Dakota byla součásti i letky Československých aerolinií.


Dakota

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář