Jaké bylo letošní Farnborough?

27.07.2010

Jaké bylo letošní Farnborough?
Jaké bylo letošní Farnborough? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Co se čísel týče, odpověď na titulní otázku bude znít: skvělá, povzbuzující, slibná - jednoduše velmi pozitivní. Posuďte sami, celková cena všech smluvených zakázek se vyšplhala až téměř na 918 miliard korun. Netěžili přitom pouze dva nejvýznamnější giganti Airbus a Boeing, kteří spoléhají na své novinky jako Dreamliner ve výrobě a A350 XWB ve vývoji, ale obchodní úspěchy slavili také menší výrobci jako Bombardier nebo Suchoj.

Ačkoliv bylo i na počátku letošní výstavy často skloňované slovo "krize", celkový průběh výstavy dal poměrně rychle a především uspokojivě a spolehlivě zapomenout na globální ekonomickou recesi, která již poznamenala loňský ročník a vývoj letecké dopravy v posledních dvou letech vůbec. Farnborough International Airshow 2010 sice neútočila na rekordní hodnotu z roku 2008, která je co do peněz dvojnásobná, ale i letošní cifry se ukázaly jako dobrý indikátor opětovného vzestupu letecké dopravy.

Pozitivní ročník značí i celkový počet obchodních návštěvníků, který překročil 120 000 lidí. Více informací o průběhu výstavy a celkovém bilancování najdete na oficiálních stránkách aerosalónu. Ve zprávách na Aerowebu se dočtete informace o příletu B787 Dreamliner a o plánovaném zvýšení výroby L-410, oznámeném právě ve Farnboroug.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář