`Hudson Ditching` se dočká filmové podoby

03.10.2010

`Hudson Ditching` se dočká filmové podoby
`Hudson Ditching` se dočká filmové podoby (Zdroj: Aeroweb.cz)

Filmy s leteckou tématikou se obvykle těší oblibě u laické veřejnosti, avšak zcela opačné dojmy vyvolávají u leteckých nadšenců a profesionálů. Přesto, pro filmaře je oblast letectví z hlediska vysoké popularity u diváků stále atraktivním motivem, a tak se řady snímků o letadlech, pilotech a létání stále rozšiřují. A do této dlouhé řady by se už brzy mohl zařadit i film na motivy skutečné události - úspěšného přistání letounu A320 na newyorkské řece Hudson z ledna loňského roku.


Foto Reuters

Předlohou scénáře, jehož autory momentálně vybírají produkční společnosti The Kennedy/Marshall Co. a Flashlight Films, bude kniha Highest Duty: My Search for What Really Matters. Ta se kromě inkriminovaného 3minutovému letu věnuje také autorově dětství a lásce k letadlům a napsal ji po úspěšném "ditchingu" na Hudsonu kapitán letu 1549 Chesley Sullenberger, hlavní postava zamýšleného filmu. Sám bude pak na filmu i se svou ženou pracovat jako konzultant. Objevily se i první spekulace, že by mohl kapitána, přezdívaného též "Sully", ztvárnit herec Harrison Ford. Ten však informaci popřel.

Dočká se filmový svět dalšího akčního thrilleru, nad kterým se my budeme spíše smát? Odpověď by mohla být jasná zhruba do dvou let.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář