Z-143 dostane novou tvář, i zevnitř

01.12.2010 2 příspěvky

Z-143 dostane novou tvář, i zevnitř
Z-143 dostane novou tvář, i zevnitř (Zdroj: Aeroweb.cz)

Firma Zlin Aircraft před měsícem odtajnila "nový" projekt s názvem Z-143 LSi. Jak je asi každému jasné, nejedná se o žádný nový letoun kategorie GA, ale jde o jakýsi facelift původního Z-143 LSi, který ovšem dozná změn i v interiéru. Více o modernizaci letounu, pracovně zvaného "Demonstrator", pověděl v tiskové zprávě šéf vývoje Stanislav Tománek.

Pro potřeby široké škály zákazníků bude modernizovaný letoun následovat současné technologické trendy, mezi kterými vyniká složení z velké části z kompozitních materiálů. Letoun je také navržen způsobem, aby se například zadní sedadla dala snadno odstranit a prostor po nich využít coby zvětšení nákladového prostoru. Ne nadarmo se pro nový letoun také vžívá označení SUA (Sport Utility Aircraft), připomínající automobily SUV pro podobné účely.

V interiéru výrobce předělá kromě středového pultu také avioniku a staré "budíky" nahradí novými glass cockpity. I z ergonomického hlediska by mělo být ovládání nové verze Z-143 LSi snadnější. Zákaznici si dále budou moci vybírat z celé škály doplňků, a to jak v oblasti avioniky, tak z hlediska komfortu (potahy sedaček apod.).

Více informací si přečtěte v tiskové zprávě ZDE!

Profil letounu Z-143 LSi najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Výroba letadel


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Jen aby nějaké prodali

01.12.2010 v 14:40 Tomáš

doufejme, že se pak začnou také prodávat. Je a bude těžké se prosedit v konkurenci amerických výrobců. Nezbývá než držet palec.

Odpovědět

Jen aby to letělo

02.12.2010 v 8:58 Lan

Jestli tam zůstanou ty nejty, jak byly, tak potěš Pánbůh...,vzpomínám si je na tn strašnej rachot uvnitř a klouzák tak max. 1:5. O spotřebě ani nemluvě...prostě hrnovzduch obecný. Myslím, že se někde zaspalo a je třeba je poučit u výrobců ULL a LSA...

Odpovědět

Přidat komentář