Základní teoretická příprava žáků UL v Letňanech

03.12.2010

Základní teoretická příprava žáků UL v Letňanech
Základní teoretická příprava žáků UL v Letňanech (Zdroj: Aeroweb.cz)

Tuto zimu opět organizuje Aeroklub Praha Letňany na domovském letišti základní teoretické školení pro adepty létání na UL, a to v těchto termínech (neděle, vždy od 8 do cca 16 hodin):

termín předmět vyučující
9. ledna Aerodynamika a mechanika letu Chvojka
16. ledna Provozní postupy a pravidla létání Pánek
23. ledna dokončení předchozí látky, Spojovací předpis Pánek
30. ledna Stavba a konstrukce UL Chvojka
13. února Letecká navigace, GPS Lukeš, Mareček
20. února Letecká meteorologie Vencovský
27. února Motory, vrtule, přístroje Chvojka
6. března opakování, přezkoušení, potvrzení Chvojka

Rozsah školení je dle výcvikových osnov UL-3 (dle těchto osnov je „teorie“ nezbytnou první částí výcviku před praktickým létáním). Na školení je zapotřebí pouze otevřená hlava a psací potřeby s poznámkovým sešitem – potřebné výukové materiály včetně předpisů zajistíme. Na závěr obdrží absolvent do Osobního listu potvrzení o školení (dosud bylo vždy akceptováno i v jiných střediscích výcviku).

V místě je možnost občerstvení, nocleh omezeně – nutno dohodnout předem. Cena za celý kurs byla aeroklubem stanovena na 2800,-Kč. Zájemci se mohou do konce roku přihlásit na tel. 777 707 264, nebo na e-mail: chvojka@laacr.cz . Je také možné se přihlásit jen na některé předměty (pak se platí pouze poměrná část ceny celého kursu, to je 400,- Kč za vyučovací den).

Těšíme se na vaši účast. Zimu je třeba využít – léto je od slova „létat“ a na výuku teorie pak už není moc času.

Pro vaši další informaci: v aeroklubu o víkendech již od počátku října běží základní školení začínajících plachtařů a motorářů. Kdo baží po vzdělávání, může se po předchozí domluvě (a dle kapacity učebny) zúčastnit předmětu, který ho zajímá. Rovněž je možné se přihlásit na školení k získání „Omezeného vysvědčení radiotelefonisty“ (včetně zkoušky), které v zimní sezóně probíhá. Podrobný přehled o školeních je také na www.akletnany.cz. V případě zájmu se informujte u vedoucího letecké školy Viktora Matějky na tel.: 732 175 696, nebo na e-mail: posta@akletnany.cz .

S modrou oblohou!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář