Focke Wulfy nahradí na Aviatické pouti Messerschmitt

28.05.2011

Focke Wulfy nahradí na Aviatické pouti Messerschmitt
Focke Wulfy nahradí na Aviatické pouti Messerschmitt (Zdroj: Aeroweb.cz)

Krátce před zahájením Aviatické pouti obdrželi organizátoři zprávu, že ani jeden z Focke Wulfů 190, s jejichž provozovateli bylo jednáno o účasti na letošní Aviatické pouti, není v současné době technicky způsobilý k veřejným ukázkám ani k přeletu z domovské základny.

„Německá stíhačka je velice důležitá pro režijní záměr scény z vylodění v Normandii. Z toho důvodu jsme vyvinuli maximální úsilí k získání adekvátní náhrady. Nakonec se podařilo vyjednat účast Messerschmittu 109, konkrétně se jedná typ Hispano HA-1112, pocházející ze španělské výroby. Historický stroj provozuje Aircraft Restoration Company z Duxfordu a přiletí společně z Curtissem Hawk 75, se kterým sdílí slavné mateřské letiště, v pátek 3. června v odpoledních hodinách,“ uvedl tvůrce letového programu Aviatické pouti Richard Santus.

Letošní, již 21. ročník Aviatické pouti se koná 4. a 5. června na letišti v Pardubicích. Letiště bude otevřeno pro veřejnost po oba dny od 8 do 20 hodin a hlavní letový program s několika velkoprostorovými představeními proběhne od 12 hodin do 17:30.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář