AKTUALIZOVÁNO: Airbus A380 v pondělí do Prahy nepřiletí

17.06.2011 1 příspěvek

AKTUALIZOVÁNO: Airbus A380 v pondělí do Prahy nepřiletí
AKTUALIZOVÁNO: Airbus A380 v pondělí do Prahy nepřiletí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Největší dopravní letadlo pro přepravu cestujících na světě Airbus A380 do České republiky nakonec nepřiletí. Alespoň ne v původně plánovaném pondělním termínu. Podle Jana Laštovičky z agentury Donath Business & Media nebude stroj po technické stránce ještě připraven k přepravě cestujících. A380 měl do Prahy dorazit rovnou z továrny Airbusu v Hamburku a poté měl pokračovat do Budapešti.

Lufthansa, jejíž podíl na provozu na Ruzyni rychle roste, chce představením "átřistaosmdesátky" českým zákazníkům ukázat, jaké stroje nabízí pro své dálkové lety. Airbusy A380 této společnosti dosud létají do šesti světových měst. Od října bude obří airbus létat také do Singapuru. Kdy se ukáže také v Praze, zůstává nadále otázkou.

Ačkoli největší airbus v České republice ještě nikdy nepřistál, pravidelně se vyskytuje v českém vzdušném prostoru. Nad naším územím ho je možné vidět v barvách leteckých společností Emirates, Qantas nebo Singapur Airlines.

O případných novinkách vás budeme na Aerowebu informovat!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

A 380

15.06.2011 v 9:18 pete

Potvrzeno - Planes.cz :Přílet 20. června v 15:00 hodin a bude parkovat u prstu C terminálu T2 (stojánka 22). Po přibližně dvouhodinovém pobytu odletí do Budapešti.

Odpovědět

Přidat komentář