Víkendová Memorial Air Show omezí provoz v Roudnici nad Labem

17.06.2011

Víkendová Memorial Air Show omezí provoz v Roudnici nad Labem
Víkendová Memorial Air Show omezí provoz v Roudnici nad Labem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště v Roudnici nad Labem o víkendu ovládne jedenáctý ročník tradičního podniku Memorial Air Show. Na akci se sice nepředstaví žádné novinky, ale účast již známých kusů, jako jsou stíhačky Mustang, Corsair, či bombardér Mitchell, by měla být důstojnou oslavou dvacetiletého výročí od první MAS. „Téměř vše, co existuje a může létat, v Roudnici už bylo,“ uvedl k letošnímu programu prezident Aeroklubu ČR a hlavní organizátor akce Vlastimil Dvořák pro deník E15.

Pro piloty ovšem znamená letecký den v Roudnici omezení v okolním vzdušném prostoru a pochopitelně také na letišti samotném. Vyhlašuje to AIP SUP 4/11.

Především se v oba dva dny mezi 8. a 18. hodinou stává Roudnice řízeným letištěm. ATZ se v tu dobu nahrazuje omezeným vzdušným prostorem třídy D, a to od země do FL 60. Vstupní body do prostoru tvoří obce Libochovice, Terezín a Mělník.

Přilétající piloti musí počítat s možným zdržením, a to zejména mezi 12. a 17. hodinou, kdy budou na letišti probíhat letové ukázky. Případné přílety bez obousměrného rádia je třeba předem telefonicky zkoordinovat.

Pokud plánujete do Roudnice o víkendu přiletět, věnujte prosím zvýšenou pozornost případným letištním NOTAMům.

Plné znění AIP SUP 4/11 najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář