Další smrtelná nehoda u Red Arrows, pilot se katapultoval na zemi

09.11.2011

Další smrtelná nehoda u Red Arrows, pilot se katapultoval na zemi
Další smrtelná nehoda u Red Arrows, pilot se katapultoval na zemi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Poručík Sean Cunnigham v úterý zemřel při tréninku britské akrobatické skupiny Red Arrows. Pilot stál s letounem Hawk T1 na ranveji, když došlo k odpálení vystřelovací sedačky a pilot se katapultoval. Zraněného Cunnighama následně převezli do nemocnice, jeho poranění ale byla příliš vážná. Nehoda se stala na domácí základně Red Arrows ve Scamptonu.

O události informovalo britské ministerstvo obrany s tím, že vyšetřování nehody je teprve na začátku. Britská televize BBC uvedla, že na vině je zřejmě porucha katapultovacího zařízení. Letouny Hawk T1 jsou vybaveny vystřelovacími sedačkami Martin Baker Mk 10B.

„Je mi to velmi líto, ale musím potvrdit, že u jednoho letounu Hawk akrobatického týmu ve Scamptonu došlo k incidentu na zemi, který má za následek smrt pilota. Pilot se katapultoval z letadla, zatímco letadlo bylo na zemi," řekl kapitán Simon Blake, velitel výcvikové školy RAF.

Za poslední tři měsíce je to v Red Arrows již druhá smrtelná nehoda. O smrti pilota na leteckém dnu v jižní Anglii jsme vás informovali ZDE!

Akrobaté Red Arrows měli také vystoupit na zářijových Dnech NATO v Ostravě. Kvůli neodkladnému návratu jednoho z pilotů do Velké Británie ale letka v Ostravě nakonec neúčinkovala.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář