V areálu Aircraft Industries jsou po střelbě tři mrtví včetně útočníka

10.11.2011

V areálu Aircraft Industries jsou po střelbě tři mrtví včetně útočníka
V areálu Aircraft Industries jsou po střelbě tři mrtví včetně útočníka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dnes krátce před polednem se v bývalé letecké továrně v Kunovicích u Uherského Hradiště střílelo. Ozbrojený muž zde vnikl do budovy vedení a zastřelil dva manažery Aircraft Industries. Zranil také generální ředitelku společnosti Ilonu Plškovou. Poté namířil zbraň sám proti sobě a spáchal sebevraždu.

Místní nemocnice v Uherském Hradišti přijala zraněnou ženu. "Žena je momentálně v péči našich lékařů. Utrpěla lehké střelná poranění. Pravděpodobně nebude hospitalizována," uvedl pro ČTK mluvčí nemocnice v Uherském Hradišti Jan Karásek.

Média spekulují, že útočníkem měl být Karel Musela, bratr ochrnutého zbrojaře Pavla Musely. Ten měl mít informace o korupci ve sporném nákupu obrněných vozidel Pandur, avšak krátce před soudním líčením byl nalezen v lese na Uherskohradišťsku s vážnými poraněními po údajném pádu z posedu, v jejichž důsledku ochrnul a nemohl do případu zasáhnout. Karel Musela se měl dnešním útokem za svého bratra mstít, neboť tvrdil, že lidé z AI o jeho život usilovali.

Společnost Aircraft Industries jako faktický nástupce výrobních závodů Let Kunovice je jedním z pilířů českého leteckého průmyslu, který stojí za výrobou dopravních letounů L410 či větroňů L13 a L23. V roce 2008 do společnosti vstoupil ruský akcionář, těžařský holding UGMK, který získal 51 procent akcií. Zbylých 49 procent drží česká obchodní společnost Pamco Int.

Mohlo by vás zajímat

Témata

L 410


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář