VIDEO: Jak udělat Back flip na motorce nad letícím letadlem

14.01.2012

VIDEO: Jak udělat Back flip na motorce nad letícím letadlem
VIDEO: Jak udělat Back flip na motorce nad letícím letadlem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Názorně to loni v listopadu ukázali dva mistři svého oboru – český freestylový motokrosař Petr Pilát a americký akrobatický letec, účastník série Red Bull Air Race, Kirby Chambliss. Sešli se spolu v Mexiku, aby Chambliss se svým speciálem Zivko Edge 540 proletěl mezi rampami, na kterých bude Pilát dělat salto vzad na freestylové motorce.

„Jsem tak šťastný, že pořád žiju,“ komentoval dvacetiletý český jezdec přezdívaný „Pilník“ společné vystoupení. Pilát je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejmladší člověk, který udělal Back flip na motorce, když tento trik předvedl v pouhých 14 letech. Kromě toho se také účastnil řady závodů freestyle motokrosové série Red Bull X Fighters.

Právě rakouský výrobce energetických nápojů, sponzorující mnoho sportovních akcí a organizací, ho pojí s americkým pilotem Kirby Chamblissem. Dvaapadesátiletý letec se stal součástí seriálu Red Bull Air Race již v prvním ročníku a v letech 2004 a 2006 si připsal celková vítězství. Je také mistrem světa v letecké akrobacii v kategorii Freestyle za rok 2000.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář