AKTUALIZOVÁNO: Job Air - CCA jsou opět v insolvenci

02.03.2012

AKTUALIZOVÁNO: Job Air - CCA jsou opět v insolvenci
AKTUALIZOVÁNO: Job Air - CCA jsou opět v insolvenci (Zdroj: Aeroweb.cz)

2. března - 2. aktualizace

Aerolinky Job Air – Central Connect Airlines jsou opět v insolvenčním řízení. Návrh na insolvenci a prohlášení konkurzu podala včera švédská firma Siemens Financial Services, jíž letecká společnost dluží peníze. Krajský soud v Ostravě následně vyzval věřitele, aby se přihlásili o pohledávky.

25. ledna - aktualizace

Krajský soud v Ostravě zamítl návrh na insolvenční řízení s Czech Connect Airlines, který na sebe minulý čtvrtek podala sama společnost. Aerolinky podle soudu v insolvenčním návrhu neuvedly, čeho se tímto návrhem domáhají, a nedoložily rozhodující skutečnosti svého hrozícího úpadku. Czech Connect Airlines mají nyní patnáct dnů na odvolání.

Společnost v návrhu jako důvod uvedla, že má více věřitelů, přičemž závazky vůči nim převyšují hodnotu majetku společnosti, a že firma v současné době zastavila platby podstatné části svých závazků, z nichž některé není schopna plnit déle než tři měsíce. Soud ale tyto důvody považuje za příliš obecné a chybí mu konkrétní údaje.

Insolvenční řízení bylo zastaveno také s aerolinkami Job Air – Central Connect Airlines. Návrh na insolvenci podali minulý týden bývalí zaměstnanci společnosti. Z informací v insolvenčním rejstříku vyplývá, že aerolinky navrhovatelům uhradily veškeré pohledávky.

20. ledna - původní zpráva

Představenstvo letecké společnosti Czech Connect Airlines podalo ve středu ke Krajskému soudu v Ostravě návrh na zahájení insolvenčního řízení s vlastní společností. Od zítřka, soboty 21. ledna, do konce zimního letového řádu 24. března aerolinky také pozastavují veškerý letecký provoz.

Czech Connect Airlines žádné další podrobnosti neuvedly, o dalším vývoji situace bude představenstvo průběžně informovat, dodala firma ve své tiskové zprávě.

„Majitelé Czech Connect Airlines a.s. spolu s managementem nyní intenzívně hledají cesty k záchraně Společnosti a k minimalizaci dopadů na zákazníky, zaměstnance a obchodní partnery,“ stojí v prohlášení aerolinek.


Foto Anna.aero

Czech Connect Airlines se sídlem na letišti v Ostravě-Mošnově přepravují z několika českých letišť cestující do Moskvy, Petrohradu nebo Donu. Ve flotile mají Boeingy 737-300 a 737-400.

O ochranu před věřiteli požádaly podle insolvenčního rejstříku také spřízněné ostravské aerolinky Job Air - Central Connect Airlines, které se v insolvenčním řízení ocitly už loni v říjnu. Proces byl následně zastaven poté, co se Job Air - CCA dohodl s věřitelem, britskou firmou Avia Special Ltd., která návrh podala. (Informovali jsme vás ZDE!)

Nyní je navrhovatelem jeden z bývalých pilotů společnosti Henrich Galbavý, kterému Job Air – CCA dluží částku přesahující 120 000 Kč. Aerolinky prý navíc dluží výplaty i minimálně třem dalším bývalým zaměstnancům.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář