Letiště Pardubice bude opět čerpat dotace z Evropské unie

01.02.2012

Letiště Pardubice bude opět čerpat dotace z Evropské unie
Letiště Pardubice bude opět čerpat dotace z Evropské unie (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úřad regionální rady Severovýchod po dvou měsících obnoví spolufinancování modernizace letiště v Pardubicích. Regionální rada tok finančních prostředků dočasně pozastavila na konci listopadu loňského roku. Důvodem bylo upozornění policie na možnou manipulaci losu při zadávání zakázek.

K případu byl následně přivolán nezávislý expert, který měl posoudit, zda zakázka na dodavatele stavby nebyla předražená. Podle expertizy však byla cena v daném místě a čase obvyklá.

Provozovatel civilní části letiště, společnost East Bohemian Airport (EBA), tak bude moct opět čerpat finanční prostředky z Regionálního operačního programu (ROP). „Poté, co společnost EBA předloží Úřadu Regionální rady zbývající doklady, proplatíme z ROP Severovýchod více než 69 milionů korun, o které EBA žádá,“ uvedl ředitel Úřadu regionální rady Zdeněk Semorád.

Modernizace pardubického letiště se týká hlavně vylepšení technického zázemí a rozšíření pohybových ploch na letišti. Mezi cíle projektu patří také vybudování areálu pro skladování a manipulaci leteckých pohonných hmot.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář