POZOR! Dráhy v Letňanech jsou z provozních důvodů uzavřeny

23.02.2012

POZOR! Dráhy v Letňanech jsou z provozních důvodů uzavřeny
POZOR! Dráhy v Letňanech jsou z provozních důvodů uzavřeny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vzhledem ke změnám počasí, zejména po rychlém odtátí sněhu a rozmrznutí půdy vlivem vysokých teplot, je momentálně travnatá plocha letiště v Letňanech nezpůsobilá k letovému provozu. S ohledem na to provozovatel letiště dočasně uzavřel i dráhu 05R/23L.


Foto Letiště Praha Letňany

Vlivem pohybu letadel dochází k poškozování povrchu letiště (hluboké koleje) a k boření letadel na pohybových plochách. V provozu tak nyní zůstává TLOF pro vrtulníky, který je umístěn na zpevněné ploše a který je napojen na systém pojížděcí dráhy.

Tato změna provozních podmínek na letišti Praha Letňany je vypublikovaná skrze zprávu NOTAM a provozovatel letiště předpokládá, že tento stav setrvá minimálně do úterý 28. února. Pokud by došlo ke zlepšení stavu pohybových ploch, NOTAM bude zrušen. O změnách vás budeme na Aerowebu informovat.

Z důvodu dlouhodobého plánu revitalizace je již od loňského léta uzavřena dráha 05L/23R, jejíž rekontrukce byla dokončena loni v září. Dráha byla zbavena terénních nerovností a byla nově zatravněna. O rekonstrukci jsme vás tehdy informovali ZDE!

Aktuální NOTAMy letiště Letňany najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář