Nový letištní řád na letišti Milovice

12.03.2012

Nový letištní řád na letišti Milovice
Nový letištní řád na letišti Milovice (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ještě před začátkem letecké sezóny bychom všechny čtenáře rádi informovali o proběhlých a plánovaných změnách na území letiště Milovice. Provozováním letiště byla nájemcem prostor – společností Mladá RP pověřena Letecká škola Flycomfort, Tomáš Nosek.

Letiště Milovice je dlouhodobě vnímáno jako prostorné, nicméně nic neposkytující letiště. A právě toto hodláme změnit. Nyní máme možnost i chuť z letiště s pověstí místa, kde si každý může dělat, co chce, vytvořit příjemné, přátelské a bezpečné místo pro všechny létající nadšence a budeme rádi, když budete u toho.

Spolu s tím bychom pro piloty a veškerou leteckou veřejnost rádi poskytli zázemí a rozšířené služby letiště, jako například občerstvení, možnost krátkodobého i dlouhodobého hangárování, PHM, služba AFIS a podobně.

V současné době se již aktivně pracuje na vybudování nového dráhového systému 09/27, tráva. Tato dráha je vytvářena na základě jednání s ÚCL. Současná zpevněná betonová dráha neodpovídá kvalitou povrchu aktuálně platným zákonům, a brání tak rozvoji letiště samotného. O definitivní změně a uvedení nové dráhy do provozu budete včas informováni v Letové informační příručce (AIP) a na stránkách www.flycomfort.cz.

Paušální měsíční poplatek

Spolu se změnou strategie letiště byl aktualizován i Letištní provozní řád letiště Milovice, v němž jsou uvedeny i poplatky související s používáním letiště. Na základě Letištního provozního řádu bude provozovatel letiště vybírat poplatek 200 Kč + 20 % DPH jako paušální poplatek za kalendářní měsíc, tedy bez ohledu na to, kolikrát zde daný letoun nebo SLZ přistane. Rádi bychom, aby tento poplatek nebyl vnímán jako negativum, ale jako příspěvek k rozvoji a rozkvětu letiště s velkým potenciálem a budoucností.

V případě jakýchkoli dotazů, námětů či podnětů nás neváhejte kontaktovat na e-mailu info@flycomfort.cz, nebo na telefonu +420 775 061 276.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště