Vláda kývla na přejmenování ruzyňského letiště po Havlovi

21.03.2012 6 příspěvků

Vláda kývla na přejmenování ruzyňského letiště po Havlovi
Vláda kývla na přejmenování ruzyňského letiště po Havlovi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ministři České republiky na dnešním společném jednání schválili návrh na přejmenování Letiště Praha na Letiště Václava Havla. S návrhem pojmenovat největší český aerodrom po zesnulém prezidentovi přišel loni v prosinci režisér Fero Fenič. Návrh na internetu podpořily tisíce lidí, má však i řadu odpůrců.


Fotomontáž Fero Fenič

Podle ministra dopravy Pavla Dobeše by letiště V Ruzyni mohlo nést nové jméno od října. Bližší podrobnosti zatím nejsou známé. Jisté je, že stát na přejmenování letiště bude muset vynaložit milionové částky, související s grafickými úpravami letiště, ale i s hlášením v autobusech apod.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

jsem proti, ale nejsem ve vládě,že?

23.03.2012 v 17:43 Pujman

Smutná ukázka úrovně pokrytectví našich politiků. Přejmenovat nejvýznamnější letiště v Česku po člověku, který jako jeden z mála Čechů říkal Heydrichovi strejdo a který se mimo jiné velmi výrazně podílel na likvidaci leteckého průmyslu v polistopadovém Česku, to je pro mne další smutný signál o stavu politické kultury u nás. Pro mne to stejně ale bude zase jen Ruzyně, ať si tomuto letišti říkají papaláši jakkoli.

Odpovědět

opravdu blbost

24.03.2012 v 12:50 Lagic

Tak tohle se mi opravdu nelíbí.A navíc ještě Havel neměl rád létání a ani letadla a oni to pojmenujou tak... To zrovna můžou přejmenovat republiku na Republiku Václava Havla... pokud to tak půjde dál tak jsem zvědavý co pojmenujou po Klausovi

Odpovědět

Absurdita

25.03.2012 v 13:34 Viktor

K celemu tomuto prejmenovavani nemam slov. Letiste Ruzyne bylo vzdy letistem Ruzyne a odolalo i Gottwaldovi a spol. Nechapu ani v nejmensim, proc by se melo pojmenovat po nekom, kdo... ...propustil v amestii nejvetsi pocet zlocincu, ...moralizoval o nemravnosti pseudopodnikatelu, aby pak jednomu z nich prodal Lucernu, ...stavel na odiv vysoky moralni kredit a v rodine se nedokazal dohodnout na deleni majetku (Barrandov), ...a k letani a letectvi mel stejne pozitivni vztah jako ke kupce trusu. Tresnickou na dortu je pak smysluplnost vydaju v radech milionu korun na cele prejmenovani, kdyz nam jednim dechem sdeluji nutnost zvyseni dani. Pokud bude nekdo poradat protestni akci/petici, dejte jenom vedet kdy a kde!

Odpovědět

Neskutečný

28.03.2012 v 12:42 GoodMan

Je až opravdu smutné, jak mohou čeští poslanci pojmenovat letiště po někom, kdo neměl lítání ani nijak v lásce... Zároveň mi to přijde jako naprostá komplikace a to už jen díky tomu, že naše krásné letiště je vlastně ve středu Evropy...

Odpovědět

nedejme se

30.03.2012 v 7:33 jak vyhodit prachy oknem

Tak napišme petici, že to nechceme a uvidíme kolik lidí to podepíše a budeme se znažit to zvrátit. Já taky nesouhlasím.

Odpovědět

Ha...

12.05.2012 v 15:24 Anna

Kašlu na vás všechny, mě se to moc líbí. :-) A jsem šťastná že tento návrh prošel!!! :-)

Odpovědět

Přidat komentář