Týden ve světě letectví

15.04.2012

Týden ve světě letectví
Týden ve světě letectví (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nový Tecnam P2010 okusil chuť prvního letu

Italská Capua, sídlo výrobní společnosti Costruzioni Aeronautiche Tecnam, se ve čtvrtek stalo dějištěm prvního vzletu nového jednomotorového letounu P2010. Stroj poháněný motorem Lycoming IO-360 o výkonu 180 koní se vydal vstříc obloze v podvečerním klidném počasí s testovacím pilotem Markem Locatellim u řízení. Ten si po úspěšném testu pochvaloval nejen dobrou stabilitu letadla ve vzduchu, ale především jeho předvídatelnost ve všech letových fázích. Zejména proto bude podle Locatelliho kompozitový letoun s kovovým křídlem vhodný pro žáky a začínající piloty. Více informací a fotogalerii najdete na stránkách Tecnamu ZDE!

Raketoplán Discovery znovu poletí

Všem právě rozjásaným fanouškům kosmonautiky je ovšem třeba rychle dodat, že raketoplán nepoletí ani do vesmíru, ani vlastními silami. Na zádech upraveného Boeingu 747 Shuttle Carrier ho v úterý 17. dubna přepraví Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) z Kennedyho vesmírného centra do Washingtonu D.C., kde najde své místo v expozici Smithsonského národního muzea letectví a kosmonautiky. Ještě před přistáním na Dullesově mezinárodním letišti by měl tandem Jumbo-Discovery ve výšce asi 1 500 stop proletět okolo známého washingtonského parku National Mall, Reaganova letiště, přístavu a již zmíněného muzea, kde nahradí nyní vystavený raketoplán Enterprise.

Kalendář akcí se rozbíhá, Sun n` Fun střídá Friedrichshafen

Poté, co si zámořští kolegové na slunné Floridě užívali začátek nové letecké sezóny tradičně v duchu sluníčka a zábavy (krátké ohlédnutí za Sun n` Fun připravil Jan Fridrich na webu LAA ZDE!), chystá se Evropa na největší leteckou výstavu zdejšího kontinentu. Jak jsme vás již v týdnu informovali, v německém Friedrichshafenu se od 18. do 21. dubna uskuteční výstava Aero 2012. Letecky ji můžete navštívit také s Aerowebem, v naší Cessně máme stále jedno volné místo.

Informace o výletu do Friedrichshafenu s Aerowebem najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář