Cirrus Aircraft chystá předváděcí lety nového modelu Cirrusu SR22

16.05.2012

Cirrus Aircraft chystá předváděcí lety nového modelu Cirrusu SR22
Cirrus Aircraft chystá předváděcí lety nového modelu Cirrusu SR22 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost OK Light Aircraft uspořádá na přelomu května a června předváděcí lety letošního nového modelu Cirrusu SR22. Největší novinkou modelu 2012 je bezpochyby satelitní připojení Perspective Global Connect, díky kterému může letadlo přijímat například informace o počasí, aniž by bylo vybavené WX radarem. Nyní si jej budou moci vyzkoušet i zájemci v ČR a na Slovensku.

Letoun registrace N298EU bude od 29. května do 1. června dopoledne připravený na letišti v Příbrami. Odpoledne a následující den se ukáže také slovenským zájemcům. Po domluvě je možné i jiné místo předvedení.

Nové satelitní spojení ma za cíl především podpořit bezpečnost letu. Aniž by musel být letoun vybavený nákladnou avionikou, jako je weather radar nebo stormscope, může díky Perspective Global Connect stahovat tyto údaje z datové sítě a výstup zobrazit přímo na displejích glass kokpitu Garmin 1000. Kromě radarových výstupů může modul GSR 56 přijímat také aktuální METARy, TAFy či SIGMETy. Navíc je zde i možnost posílat a přijímat SMS a e-maily a za letu telefonovat.

Další novinkou letošního modelu je pátá sedačka v letounu, umístěná mezi dvěma zadními sedačkami a určená zejména k přepravě těch nejmenších cestovatelů. Letoun je navíc zbarvený v atraktivním livery Carbon Imperial. Více informcí najdete na stránkách obchodního zástupce v ČR ZDE!

 

Svůj let si můžete rezervovat již dnes na e-mailu dobroslav.chrobak@ok-aviation.cz nebo na telefonu +420 724 637 731.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář