Na Aviatické pouti se představí i akrobaté Šonka a Hyka

25.05.2012

Na Aviatické pouti se představí i akrobaté Šonka a Hyka
Na Aviatické pouti se představí i akrobaté Šonka a Hyka (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mezi divácky velice zajímavá vystoupení patří bezesporu exhibice leteckých akrobatů. Samozřejmě ani na letošní Aviatické pouti, která se koná ve dnech 2. a 3. června na letišti v Pardubicích, nebude letecká akrobacie chybět.

Při pohledu na bravurní obraty ve vzdušném prostoru každý divák ocení disciplínu po léta považovanou za královnu leteckých sportů. Mezi pravidelné účastníky patří světoznámá skupina Flying Bulls Aerobatics Team létající na strojích Zlin Z-50LX. V tradici účasti na Aviatické pouti pokračuje i v letošním roce, kdy na pardubickém nebi přivítáme akrobaty Radku Máchovou, Miroslava Krejčího, Jiřího Sallera a Jiřího Vepřeka.

Sólová vystoupení pak budou patřit předním českým akrobatům. Na letounu Extra 300SR se pardubickým divákům představí reprezentant kategorie Unlimited Martin Šonka, známý i mezi laickou veřejností svou účastí v legendárních závodech Red Bulls Air Race. Další akrobatický speciál předvede divákům Petr Kopfstein, který je také reprezentantem České republiky v kategorii Unlimited. S jeho Extrou 330SC se diváci mohli setkat již v uplynulých dvou ročnících Aviatické pouti.

S úplně novým typem akrobatického speciálu se představí Marek Hyka, rovněž reprezentant kategorie Unlimited. Ten na pardubickém nebi bude létat s elegantním oranžovým akrobatickým speciálem Sbach 300. I když pilota Marka Hyku známe také z minulých ročníků, tak s tímto letounem se bude jednat o úplnou novinku, neboť stroj Sbach 300 byl dovezen v březnu letošního roku.

Akrobatiká vystoupení doplňují bohatý program Aviatické pouti složený z velkoprostorových představení zaměřených v letošním roce na století vzdušných soubojů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář