Letecké nehody posledních dní doma i ve světě

04.06.2012

Letecké nehody posledních dní doma i ve světě
Letecké nehody posledních dní doma i ve světě (Zdroj: Aeroweb.cz)

Několik předešlých dní se neslo ve smutné náladě tragických leteckých nehod ve světě, ale i nepříjemných událostí doma. Včera odpoledne havaroval letoun MD-83 společnosti Dana Air v nigerijském Lagosu a nehoda si podle posledních údajů vyžádala přes 160 obětí - 153 lidí z letadla a asi desítka místních obyvatel. Stroj spadl do obydlené oblasti po selhání obou motorů. O nehodě jsme vás informovali ZDE!

Pouhý den předtím se stala na africkém kontinentě další vážná letecká nehoda. Nákladní Boeing 727-200 společnosti Allied Air Cargo přejel při přistání ranvej na letišti v ghanském městě Accra. Dle svědků a pracovníků letiště se kola boeingu dotkla země až v polovině přistávací dráhy, posádka poté nedokázala letoun ubrzdit. Po přejetí dráhy stroj prorazil plot u letiště a vjel na silnici, kde se srazil s projíždějícícm autobusem. Při srážce zemřelo všech 12 lidí v autobuse. Posádka letounu vyvázla nezraněna.


Havarovaný Boeing 727-200

Letecké nehody se bohužel nevyhly ani České republice. V pátek dopoledne začala hořet  Cessna 172 na letišti v Kunovicích. Požár vypukl v hangáru letiště v době, kdy v letadle pracoval mechanik. Zaměstnancům letiště se podařilo letoun vytáhnout z hangáru a zabránit tak rozšíření požáru. Mechanik byl popálen na ruce a obličeji a záchranáři jej odvezli do uherskohradišťské nemocnice. Podle nejnovějších informací je mimo ohrožení života.

Hasiči vyšetřující požár vyloučili úmyslné založení požáru. Jako pravděpodobnou příčinu požáru označili hasiči výboj elektrostatické elektřiny. Škoda vzniklá na letadle činí 1,2 milionu korun.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář