Spotteři slaví, v Ruzyni otevřeli nové vyhlídkové valy

21.08.2012 2 příspěvky

Spotteři slaví, v Ruzyni otevřeli nové vyhlídkové valy
Spotteři slaví, v Ruzyni otevřeli nové vyhlídkové valy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Koncem minulého týdne byly v bezprostřední blízkosti ruzyňského letiště slavnostně otevřeny dva nové vyhlídkové valy. Vyrostly na místě původních mobilních tribun, které zde letiště instalovalo při příležitosti pětasedmdesátiletého výročí svého otevření. Vedení největšího českého vzdušného přístavu tak udělalo další vstřícný krok směrem k leteckým fandům a spotterům.

Jeden z valů se nachází v blízkosti prahu dráhy 24 a kromě celé ranveje jsou z něj vidět stojánky terminálu 1. Nejlepší přístup k němu vede od obce Kněževes. Druhý val, dostupný pěšky z města Hostivice, leží u pojezdové dráhy F a vidět je z něj na stojánky řady D a dráhy takřka v celé délce.

Že valy nejsou určeny pouze nejskalnějším příznivcům letectví, ale i širší veřejnosti, dokládají informační tabule instalované na obou valech. Kromě popisu letištního areálu jsou zde i statistické údaje o nejčastějších typech přilétavších letounů a jiné zajímavosti.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

vyhlídkový val Hostivice

06.12.2012 v 15:51 Jindra

Tak jsme se tam vypravili, ale zmiňovaný val jsme vůbec nenašli a lidi okolo taky nevěděli, kde to je. Můžete nějak jasněji popsat cestu z Hostivic k tomu valu? Žádné značení jsme také neobjevili. Děkuji za odpověď.

Odpovědět

vyhlídkový val Hostivice

23.06.2013 v 8:11 jelen

Od OD Lídl(?)půjdete ulicí Cihlářská.podejdete železnici,pak přes most nad dálnicí,na rozcestí doprava,dojdete k plotu oplocující letiště a dáte se doleva a podél plotu dojdete k vyhlídkovému valu. Je to od dálničniho mostu cca. 2 km.

Odpovědět

Přidat komentář