Ruzyňský Terminál 3 jako první nese jméno Václava Havla

19.09.2012 4 příspěvky

Ruzyňský Terminál 3 jako první nese jméno Václava Havla
Ruzyňský Terminál 3 jako první nese jméno Václava Havla (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na budovu Terminálu 3 pražského letiště v Ruzyni byl již umístěn nový název letiště se jménem bývalého prezidenta České republiky Václava Havla. Přestože oficiální přejmenování se slavnostním ceremoniálem proběhne až 5. října, přípravy a práce související s přejmenováním letiště probíhají již nyní.

Letiště Václava Havla Praha, tak zní celý nový název letiště, který se objeví na celkem pěti panelech, které budou umístěny na každém terminálu letiště. Přejmenování se však netýká pouze nápisů na budovách. Změnit se musí například logo letiště na oficiálních dokumentech a webových stránkách, hlášení v letadlech a v neposlední řadě také názvy zastávek městské hromadné dopravy.

Pojmenování letiště po zesnulém prezidentovi je ve světě běžným jevem. Návrh na pojmenování ruzyňského letiště po Václavu Havlovi, který přišel krátce po prezidentově smrti, se setkal s velice kontroverzními reakcemi. Přesto vláda návrh schválila. Náklady na přejmenování dosáhnou přibližně tří milionů korun, což je asi o milion méně než se předpokládalo.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Terminál

19.09.2012 v 20:55 Jan

No to jsme si pomohli. Ušetřili jsme milion a vyhodili tři. Za naprostý nesmysl. Letiště Ruzyně bude vždy Ruzyní. A víc nemá cenu to komentovat. Mám návrh, přejmenujme věznici Ruzyně na věznici Václav Havel.

Odpovědět

RE: Terminál

19.09.2012 v 21:58 Tom

Myslím, že si to zaslouží. Byl to dobrý člověk a výborný dramaturg. S penězi se daleko více plýtvá jinde, na to bych se raději zaměril.

Odpovědět

havel

20.09.2012 v 11:22 robo

byl uplne ten nejskvelejsi. Rozprodal co se dalo, a uvrhnul republiku do bidy.

Odpovědět

add V.H.

20.09.2012 v 16:37 St.Guenther

Havel těžko mohl něco prodávat, prezidentské pravomoci v ČR jsou téměř nulové, jestli někdo něco rozprodával tak jednotlivé vlády s pořehnáním 200 poslanců, i kdyby sebevíc chtěl, tak maximálně mohl nějaký zákon vetovat (vetoval jich 27) a ani to bymu nebylo nic platné, protože v druhém kole ho vždy parlament přehlasoval...takže z majetku státu Havel neprodal ani kliku od dveří, přečtěte si kompetenční zákon, než začnete plácat nesmysly....a co se týče bídy prostudujte se laskavě Human Development Index and its components Published for the United Nations Development Programme (UNDP) za rok 2011 - to není žádný český výmysl, ale dlouhodobá pravidelně aktualizovaná studie OSN a Česká republika je několik posledních let na 27. místě světa (ze 187 sledovaných a dalších 17 sledovaných-nehodnocených států) ...a jestli chcete vidět bídu, tak se zaleťte podívat ro rovníkové Afriky, nebo střední Asie ...a budete mluvit jinak o bídě ...ono je to velice jednoduché někoho pomlouvat... ačkoli také nejsem příznivcem přejmenování ruzyňského letiště, tak ve srovnání s tím po jakých zločincích tu za mého života bylo leccos pojmenováno je pojmenování po Václavu Havlovi zcela v pořádku, ona to je také spíš reklama do zahraničí, protože především v Německu, Rakousku, Polsku, V.Británii, Francii, Skandinávii a Španělsku na rozdíl od České republiky váží...

Odpovědět

Přidat komentář