Turbulence způsobila zranění 66 osob na palubě Boeingu 767

21.11.2012 5 příspěvků

Turbulence způsobila zranění 66 osob na palubě Boeingu 767
Turbulence způsobila zranění 66 osob na palubě Boeingu 767 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úterní let Boeingu 767 společnosti Neos narušila silná turbulence nad Atlantikem, do které stroj vlétl asi dvě hodiny po startu z kubánské Havany. Turbulence zapříčinila propad letounu o 300 metrů a na palubě došlo ke zranění 66 osob.

Mezi zraněnými jsou kromě cestujících i členové posádky. Podle svědků v době incidentu servírovala posádka cestujícím oběd a po vlétnutí do turbulence začali kabinou létat volné předměty a dokonce i nepřipoutaní cestující a členové posádky.

Dva přítomní doktoři pomohli s ošetřováním zraněných, ale jelikož se jednalo převážně o zhmožděniny bez vážnějších zranění, rozhodl se kapitán letu pokračovat do Milána podle letového plánu. Na milánském letišti byly připraveny sanitky, které nakonec odvezly do nemocnice 55 lidí.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Neukázněnost

21.11.2012 v 23:35 Honza

Joo, kdyby nedělali lidi chytrý a zůstávali připoutáni, jak jsou instruováni, i když tablo "Připoutejte se!" zhasne, neměli by problémy...

Odpovědět

Honta

22.11.2012 v 21:16 Jirka

Jasan a kdyby vzduch byl vsude konzistentni a neexistovala clear air turbulence... Litam pres Atlantik 4 x mesicne a temer vzdycky prijde oblast se silnejsi turbulenci kterou nikdo predem nehlasil, nebo ktera tam podle radaru nemela bejt... . Nekdy mas holt pech a je to silnejsi nez obvykle. Meal service by nikdy capt. nepovolil kdyby ocekaval silnou turbulenci.

Odpovědět

No jasně...

24.11.2012 v 1:27 Honza

...CAT na radaru vidět neni, právě proto, že je clear:-D Teda pokud jsi pilot, tak promiň, že ti tohle řikám... Spíš je to těžký s těma lidma, který se prostě couraj sem a tam a ostentativně, i když to tablo svítí, ukazujou, jaký jsou frajeři - ať si mě ten vepředu instruuje, jak chce, já připoutanej bejt nemusim... :-)

Odpovědět

autor

29.11.2012 v 0:59 TmR

Podle svědků v době incidentu servírovala posádka cestujícím oběd a po vlétnutí do turbulence začali kabinou létat volné předměty a dokonce i nepřipoutaní cestující a členové posádky. i/y Tohle mě fascinuje na dnešních redaktorech ... Napíší a nečtou, co napíší ... Myslel jsem, že tohle je lepší než Novinky.cz, ale asi jsem byl optimista.

Odpovědět

RE: autor

29.11.2012 v 8:27 Adam Zuska

TmR, díky za poznámku, škoda že nepodepsanou nějakým skutečným jménem. Ať to čtu, jak to čtu, chybu tam nevidím. I když tuším, na co narážíte. Pokud máte skutečně zájem to řešit, napište mi prosím na adam.zuska@aeroweb.cz.

Odpovědět

Přidat komentář