Učebnice od Jeppesena jsou nyní v elektronické verzi pro iPad

09.12.2012

Učebnice od Jeppesena jsou nyní v elektronické verzi pro iPad
Učebnice od Jeppesena jsou nyní v elektronické verzi pro iPad (Zdroj: Aeroweb.cz)

Máte-li rádi populární jeppesenovské tištěné učebnice pro piloty a vlastníte-li neméně populární tablet iPad, pak vás jistě potěší zpráva, že Jeppesen převedl všechny své výukové materiály do elektronické podoby a přizpůsobil je právě dotykové platformě od společnosti Apple.

Výhodou elektronické verze učebnic je především přizpůsobení se interaktivitě, kterou práce s tabletem nabízí. Je snadné si v e-verzi zvýraznit potřebné údaje, vkládat štítky, záložky či vlastní komentáře a především hledat dané výrazy rychle a efektivně. Hypertextové odkazy v učebnici navíc propojují související témata a části knihy. Jeppesen v budoucnu počítá také s rozšířením výukových materiálů o video a audio.

"Kompletní sada výukových materiálů Jeppesen v e-verzi pro iPad překonává těžkopádný systém tištěných učebnic a zlepšuje učební možnosti skrze `živé` podávání informací," prohlásila při uvedení e-knih Julie Filucciová, manažerka firmy Jeppesen, a doplnila, že se počítá také s e-verzemi pro další hardwarové platformy.

Kromě již delší dobu vydané učebnice pro soukromé piloty je tak nově skrze server iBookstore dostupný manuál pro IR/CPL výcvik, kvalifikaci MEP a také celá série výukových materiálů pro získání průkazu instruktora FI. Ta je ovšem zaměřená na americké prostředí a velká část věnovaná například federálním leteckým předpisům apod. je pro evropské piloty nepříliš využitelná.

E-verze učebnic Jeppesen najdete na serveru ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář